Rozšiřování sítě / Za ryze českým franšízovým konceptem stojí společnosti Broker Consulting a internetová mBank. Během tří let společně otevřely po celé republice 44 poboček a další jsou ve fázi výstavby, nebo se plánují. Aktuálně je příležitost pro otevření OK Pointu ve 26 nových lokalitách. Finanční investice do vlastní franšízy se pohybuje mezi 1 až 1,5 milionem korun.
Sobota
01.06.2019
Ztráta zaměstnání donutila Jana Diarta zamyslet se nad svou budoucností. Rozhodl se pro vlastní podnikání se značkou OK Point. Z výkonného ředitele se stal podnikatel v oboru financí a realit.
 

Předtím, než se stal Jan Diart součástí rodiny franšízantů konceptu OK Point, za nímž stojí společnost Broker Consulting, působil jako výkonný ředitel. V roce 2011 však v této pozici skončil a řešil otázku, co dál. Vzhledem k tomu, že věděl, jak důležité je se v této situaci vypořádat s nenadálým výpadkem příjmů, vyrazil se o tom poradit se svým finančním konzultantem, právě z Broker Consulting.

Kromě rad, jak se v nastalé situaci zachovat, dostal Jan Diart nečekaně mnohem víc – nabídku stát se finančním konzultantem Broker Consulting. „Konzultant za mnou přijel a nabídl mi, že mě naučí jeho práci. Já jsem příliš neváhal a souhlasil,“ vzpomíná Jan Diart s tím, že svou práci nevnímá jen jako způsob vydělávání peněz. Vidí za ní i poslání. „Zní to trochu paradoxně, ale až v Broker Consulting jsem si uvědomil, že existují životní hodnoty, které se nedají měřit penězi. Moje práce je o pocitu prospěšnosti. O tom, že lidem pomáhám s jistotou finančně zvládat jejich osobní cíle a velká životní rozhodnutí,“ doplňuje Diart.

Zhruba před rokem se z finančního konzultanta Jana Diarta stal tak Jan Diart, franšízant OK Pointu. Tehdy, když své podnikání rozšířil o pobočku této sítě v Českých Budějovicích. Jak sám říká, otevření franšízy pro něj byla výzva. Vnímal ji jako možnost povýšit poskytované služby klientům na vyšší úroveň. Také to je možná důvod, proč by v současné době Jana Diarta ani nenapadlo uvažovat, že by se vrátil do zaměstnaneckého poměru. Vlastní podnikání v oblasti finančních a realitních služeb ho nejen zcela naplňuje, ale dovoluje mu také být svobodnější a využít své doposud nabyté zkušenosti.

To vše mu podle jeho slov umožňuje franšízové podnikání jako takové, na nějž nedá dopustit. „Každý, kdo chce být úspěšný ve svém podnikání, potřebuje mít zvládnutou řadu věcí: vedení lidí, jejich zaškolení, administrativu, nasmlouvané obchodní partnery, celkově mít vybudovaný systém. A to my díky silnému franšízorovi máme a můžeme se plně soustředit na naše služby a klienty. Ty správné výsledky se pak dostaví,“ uzavírá Jan Diart.


Jediný v regionu / Pobočka Jana Diarta v Českých Budějovicích je zatím první, kterou má síť OK Point v Jihočeském kraji.