Stroje vydělávají / Franšízant a zaměstnanci pobočky by měli být nejen schopni obsluhovat všechny stroje a zařízení v čistírně, ale také umět opravit drobné závady. Ohledně těch větších pomůže s opravou servis schválený franšízorem.
pondělí
01.07.2019
Franšízová síť čistíren 5áSec nabízí šanci podnikat v tomto perspektivním oboru. Na jak vysokou investici se musí franšízant připravit?
 

Byly doby, kdy snad v každém větším městě fungovaly čistírny oděvů. Ty však postupem času zanikaly a dnes tak již není jednoduché najít místo, kde vám spolehlivě vyčistí skvrny od vína z vašich oblíbených šatů nebo pánský oblek. A to je škoda. Změnit se to rozhodla na našem trhu původem francouzská síť rychločistíren 5áSec ("senk a sek"), která chce atraktivní místa v Česku obsadit svými franšízovými pobočkami.

Podnikatel, který se chce stát majitelem franšízové licence 5áSec, by měl v první řadě najít vhodnou lokalitu a prostor pro svůj budoucí byznys. Není na to ale sám. V tomto ohledu mu totiž franšízor poskytne cenné rady a co víc, pokud by se jednalo o nevhodné místo, nedovolí mu čistírnu na něm otevřít. Může se to zdát jako rozmar, nicméně za takovým rozhodnutím stojí zájem poskytovatele licence, aby franšízová pobočka prosperovala, a s ní i její majitel.

Vhodnou lokalitou jsou pro otevření rychločistírny nákupní centra a galerie. Právě tam se totiž kumuluje velká spousta lidí, kterým přijde vhod, že mohou své šaty svěřit do rukou odborníků, a zatímco si nakoupí, oni se postarají o vše potřebné. Je pravdou, že určitou nevýhodou v tomto ohledu může být striktně nařízená otevírací doba, ale ve srovnání s ostatními výhodami podnikání v obchodním centru je to maličkost. Je třeba si uvědomit, že u „obchoďáků“ je vždy takřka bezproblémové zaparkovat a také zde jsou velmi často stanice městské hromadné dopravy. To může přivést do franšízantovy pobočky další zákazníky.

Vybavení něco stojí

Investice do zřízení franšízové čistírny oděvů 5áSec začíná na zhruba 3 milionech korun. Lze ji financovat nejen z vlastních zdrojů, ale také bankovním úvěrem či leasingem. Ve smlouvě se dále zaváže k placení měsíčního franšízového poplatku ve výši 9 %. Zisk, kterého franšízant svým podnikáním dosáhne pod značkou 5áSec mu náleží v plné výši a nepodléhá dalšímu rozdělování. Může záviset na mnoha faktorech, například na umístění čistírny, struktuře financování investice, ale především na angažovanosti a dovednostech franšízanta.

Franšízor pomůže franšízantovi s veškerou instalací strojů potřebných k úspěšnému provozování rychločistírny. Samozřejmostí je pak také podpora v průběhu celé spolupráce. Franšízant se tak má vždy na koho obrátit vznikne-li jakýkoli problém.


Půl století zkušeností / Síť rychločistíren 5áSec byla založena v jižní Francii v roce 1968 a již více než 50 let je vedoucí značkou na trhu v oblasti čištění oděvů, ochrany a údržby textilií. Její pobočky najdeme ve více jak 30 zemích světa. Na českém trhu pak 28.

Populární na fóru

Jak nejlépe propagovat firmu?

Dobrý den, tak mne ještě napadá, že moc fajn způsob propagace firmy je vytvoření blogu, web stránek. Určitě je dobré je mít, aby lidé věděli o vaší službě....

6 komentář(e)
posledni 28.10.2018
Únik z reality jako byznys

Chcete-li získat ziskové a oblíbené úniková místnost, není nutné zakoupit povolení. Díky tomu mohou pomoci také zkušení profesionální návrháři. Například...

1 komentář(e)
posledni 01.03.2018
Pošta s franšízou

Dobrý den,Česká pošta už provozuje 200 franšízových pošt jako Pošta Partner. Očekává, že do franšíz převede téměř všechny provozovny. V tuto chvíli...

3 komentář(e)
posledni 15.12.2014
Pošta s franšízou

Téma České pošty mě taky zaujalo. Jaké jsou podmínky pro získání franchisy České pošty. Tenhle byznys by mohl mít dobrou budoucnost.Děkuji

3 komentář(e)
posledni 11.12.2014
Pošta s franšízou

Hodně jsem četl, že Pošta bude mít franšízové pobočky. Má už nějaké?

3 komentář(e)
posledni 05.12.2014
Přeměna České pošty

No jsem zvědavá, co se stane, když franšízanta nenajdou. Je zruší a nebude nic. Lidi pak budou jezdit dávat balíky a dopisy kilometry daleko.

1 komentář(e)
posledni 26.11.2014
Jak nejlépe propagovat firmu?

Souhlasím, jde o cílovku i o typ produktu ... ideálním nástrojem, a zvlášť pro začínající firmu s omezenými prostředky, je inbound marketing - nabídnout svým...

6 komentář(e)
posledni 10.11.2014
Jak nejlépe propagovat firmu?

Řekl bych že je nejdůležitější je znát cílovou skupinu svých zákazníků. Jinak se budou nabízet vaše produkty či služby mladým uživatelům sedících dnes a...

6 komentář(e)
posledni 06.11.2014