Z Polska do celého světa / Na domácím trhu má Semilac více jak 110 obchodních míst provozovaných franšízovými partnery. Aktivní je však i na globálním trhu. Zákazníci její výrobky najdou v 33 zemích světa, a to i mimo Evropu, například v Austrálii, Izraeli, Maroku nebo ve Spojených státech amerických.
Středa
10.07.2019
Na domácím trhu se značce Semilac daří rozvíjet. Půjde jí to s franšízou i v Česku? Zájem o to má!
 

V Polsku otevřelo vedení této značky specializující se na prodej hybridních laků na nehty zatím poslední obchod v nákupním centru Starý pivovar v Poznani. Od zbylých prodejen, které na trhu má se liší zejména tím, že přímo v něm fungují dva nehtoví stylisté, kteří zájemcům o hybridní laky mohou hned na místě upravit jejich nehty. Jde o pilotní projekt sítě Semilac, která se jinak po celé zemi rozšiřuje prostřednictvím franšízových licencí, což má za cíl i u nás.

„Obchod ve Starém pivovaru bude hrát roli lakmusového papírku. Chceme prozkoumat, jaký potenciál tento náš zcela nový formát prodejny má, abychom jej případně mohli později využít v dalších lokalitách,“ vysvětluje Paulina Patelka, franšízová manažerka pro rozvoj sítě Semilac. Nová poznaňská pobočka tak bude první, kde se budou testovat veškeré novinky, které jsou stejně jako všechny další produkty vyráběny právě nedaleko Poznaně.

V Polsku se franšíza Semilac rozšiřuje zejména v prostorách nákupních center, svými pobočkami by tak chtěl poskytovatel licence, společnost Nesperta obsadit i ta česká. A nemusí to být cíl nereálný, vždyť k otevření prodejního ostrůvku Semilac v obchodním centru potřebuje franšízant zhruba 630 tisíc korun, což jako investice do vlastního podnikání není nijak obrovská částka. Za vynaložené finance získá franšízový partner pomoc při zařízení prostor a jejich vylepšování během trvání spolupráce, speciální IT software a také produkty, které jsou pro rozjezd obchodu nezbytné.

„Našim franšízantům pomáháme a radíme při výběru lokalit, ale také zprostředkováváme jednání s majitelem nemovitostí a podílíme se na podpisu nájemní smlouvy,“ dodává Paulina Patelka s tím, že velký důraz při spolupráci s franšízanty klade vedení značky na kvalitu poskytovaných služeb. Proto v rámci spolupráce garantuje odbornou přípravu zaměstnanců franšízanta. „Poradíme při výběru pracovníků, které pak školíme v oblasti prodejních a produktových dovedností. Poskytujeme také marketingovou podporu, vzděláváme franšízanty v marketingu prostřednictvím sociálních sítí, připravujeme pro ně propagační a marketingové materiály. Pomáháme při přípravě designu obchodu a uspořádání ostrova,“ doplňuje Paulina Patelka.


Na aktivitě záleží / Jak franšízor zdůrazňuje, rychlost, jakou se obchody Semilac stanou ziskovými, závisí na mnoha faktorech, například na jeho umístění, nákladech spojených s jeho provozem, a hlavně na aktivitě franšízanta. Některým se podařilo bodu zlomu dosáhnout po několika měsících fungování.

Populární na fóru