Dostatek zákazníků / „Franšízové pobočky Hadog Burgers mohou fungovat ve městech s více jak 50 tisíci obyvateli. Své místo by měly ideálně najít v jejich centrech, obchodních centrech nebo na frekventovaných pěších zónách. Tedy tam, kde budou na očích potenciálních zákazníků," dodává Patrik Habart.
pondělí
05.08.2019
Síť restaurací Hadog Burgers má na trhu od června první franšízu. Najdete ji v Brně. Do jakých míst koncept dále míří, odhalil jeho majitel Patrik Habart.
 

První pobočka Hadog Burgers zahájila provoz před sedmi lety. Není to tak dlouho, co jste začali nabízet franšízové licence. Co vás přivedlo na nápad rozvíjet se právě tímto způsobem?
Důvodem, proč jsem se rozhodl pro franšízovou licenci bylo, že naše pobočky se těší velké oblibě od otevření, ale je nutné neustále na provoz dohlížet. Proto jediná možnost, pokud chci rozšířit Hadog i do dalších měst, je najít vhodného obchodního partnera, který povede pobočku pod franšízovou licencí.

Jak se vám daří na tuzemském trhu růst?
První roky od otevření nebylo primární zaměření na růst, ale zaměřil jsem se na dokončení konceptu, získání dobrého jména a přípravu na franšízový trh. Zatím mám dvě vlastní pobočky v Praze a Českých Budějovicích. K nim se v červnu přidala první franšízová pobočka v Brně.

Jaký vidíte v České republice potenciál? Kolik restaurací Hadog Burgers by zde mohlo najít své místo? V jakých městech by mohly uspět?
Češi hamburgery milují a za těch 7 let, co jsem vkročil do gastronomie, je vidět velká změna co se týče ochoty zaplatit za kvalitní burger. Když jsem začínal, tak zde ještě byl zažitý burger v podobě nekvalitního mraženého masa v housce z velkoobchodu někde ve stánku na ulici. Tenkrát nás bylo, troufám si říct, doslova pár, co se rozhodli jít proti proudu a začali nabízet burgery z kvalitního hovězího masa v domácí housce. Teď je již doba jiná a lidé naopak rádi zaplatí za kvalitu, což je skvělé. Města, kde bych rád viděl Hadog jsou Pardubice, Hradec Králové, Ostrava, Plzeň, Liberec, a to ve variantě restaurace, nebo i mobilního stánku, kde bude omezená nabídka, ale zachována kvalita.

Podnikání v oboru gastronomie je vysoce konkurenční. Jaké koncepty podle Vás v současnosti na trhu uspějí? Čím se Hadog Burgers liší od své konkurence?
Konkurence je v gastronomii opravdu veliká. Je důležité nabídnout zajímavý koncept na vhodném místě. Nyní je taková doba, že se otevírají malá bistra s konkrétním zaměřením, takže lidé jdou tam, na co mají zrovna chuť. Konečně už nejsou tak běžné podniky, kde si člověk dal od těstovin, omáčky až po „čínu“, ale kvalita nebyla ani u jednoho jídla autentická. Hadog se snaží lišit od konkurence nekompromisní kvalitou hovězího masa a pečiva. Jsem hrdý na naše dodavatele, kterým je např. v Praze řeznictví Naše Maso. Pro naše stálé hosty nabízíme týdenní nabídky a snažíme se co nejvíce naslouchat našim zákazníkům a zjistit, co chtějí.

Původem české koncepty se často rozhodnou expandovat za hranice. Chystáte vstup na zahraniční trhy s konceptem i Vy?
V současné době není vstup na zahraniční trh prioritou. Nechci rychle expandovat za každou cenu na úkor kvality. Během doby působení Hadogu mě oslovilo několik zájemců o franšízu, ale nikdo z nich nebyl vhodným člověkem, aby to nedělal jen pro peníze, ale aby tomu konceptu věnoval i částečně své srdce. Bez toho to prostě nejde. Věřím, že v Česku je ještě plno příležitostí kam úspěšně vstoupit.


S burgerem v srdci / Úspěšně podnikat v gastronomii nelze jen s vidinou velkých zisků, důležité je do podnikání dát celé své srdce. A právě tím se poskytovatel licence Hadog Burgers řídí při výběru franšízových partnerů.

Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015