Nová místa pro obchody si pečlivě vybíráme

Vázaná či čistá / Zájemci o podnikání s kosmetickou značkou Yves Rocher si mohou vybrat, zda se rozhodnou pro vázanou či čistou franšízu. Ty se od sebe mimo jiné liší výší investice, kterou musí franšízant podstoupit.
pondělí
02.09.2019
„V současné době se soustředíme na vylepšení stávající sítě, obchody tak postupně rekonstruujeme do nejnovější podoby," říká Miroslav Kubricht, managing director Yves Rocher pro ČR, SR a Maďarsko.
 

Letos se Yves Rocher podařilo otevřít na českém a slovenském trhu 100. prodejnu. Co pro Vás překročení této magické hranice znamená?
Překročení hranice 100 obchodů na československém trhu pro nás samozřejmě hodně znamená. Je to důkaz přízně našich zákazníků, kteří nám takto otevření jubilejního obchodu umožnili. Samozřejmě je to pro nás i velký závazek do budoucnosti.

Podle našich informací se nyní chcete soustředit na rozvoj poboček i v menších městech. Jaký potenciál v nich vidíte?
Dle našich kalkulací a finančních analýz vidíme prostor pro rozvoj naší sítě ve městech s více než 50 tisíci obyvateli.

Jak moc ještě podle Vás může franšíza Yves Rocher v Česku a na Slovensku růst? 
V současné době se zaměřujeme na vylepšení naší stávající sítě, kdy postupně obchody rekonstruujeme do posledního konceptu, v několika případech došlo k přemístění obchodu na lepší místo, či optimalizaci prodejní plochy. Nová místa si pečlivě vybíráme, větší prostor vidíme na Slovensku, ale také v Maďarsku, které nově od dubna letošního roku řídíme z naší pražské centrály.

Značka Yves Rocher začala v Česku působit v roce 1991. Jak se za tu dobu změnila? 
Od prvního dne svého působení v „Československu“ se značka Yves Rocher drží svých hodnot. Stále chceme být vnímáni jako ce rostlinné kosmetiky, který se zajímá o naši planetu. Z toho důvodu jsme se také zapojili do celosvětové iniciativy Sázejme pro planetu a ve spolupráci s Nadací Yves Rocher sázíme v ČR stromy. Také chceme být značkou, která je dostupná pro každou ženu.

Jací jsou vaší franšízanti? Z jakých oborů k vám přichází? 
Skladba našich franšízantů je poměrně pestrá. Máme několik franšízantů, kteří začali svoje první podnikání s námi, stejně tak má velká část zkušenost i s jiným podnikáním. Část jich pak vzešla z řad našich zaměstnanců. V současné době také vnímáme trend předávání podnikání z rodičů na své děti a velice nás těší, že rodinná tradice pokračuje.

Čas od času se asi v každé franšíze stane, že se musí s franšízantem rozloučit. Potkalo to i vás? Jak v takovém momentě postupujete? 
Samozřejmě. Podnikání je součást života a nese s sebou nečekané zvraty, především v soukromém životě. Někdy, bohužel, zasáhne do podnikání nemoc. V takovém případě se vždy snažíme obchodní vztah ukončit po vzájemné dohodě, samozřejmě ke spokojenosti obou smluvních stran. 


Nové teritorium / Od dubna letošního roku je z centrály v České republice řízen také rozvoj sítě Yves Rocher na maďarském trhu.

Populární na fóru