Byznys pro děti i dospělé / Bricks 4 Kidz programy pracují se stavebnicemi LEGO®, ze kterých děti staví speciálně navržené modely, což jim přináší vzdělání formou hry, a navíc rozvíjejí jejich tvořivost, jemnou motoriku a soustředěnost. Programy založené na konceptu Bricks4Kidz nabízejí prostřednictvím 700 franšíz v 35 zemích světa různorodé vzdělávací aktivity pro děti, například školní kroužky, tábory a oslavy. Nově své portfolio koncept rozšířil i o teambuildingové programy pro firmy.
pondělí
16.09.2019
Chuť realizovat se na mateřské dovolené a zkusit něco nového přivedla Martinu Rozsypalovou k podnikání. Svou budoucnost spojila s franšízou Bricks 4 Kidz.
 

Právě tento koncept ji totiž v roce 2016 zaujal zejména neotřelým a neokoukaným nápadem ve spojení s celosvětově oblíbenou hračkou LEGO®, jejíž historie sahá až do 50. let minulého století. Na nich totiž franšíza Bricks 4 Kidz staví všechny své vzdělávací programy a kurzy určené nejen dětem. V momentě, kdy se dozvěděla, že je možné získat jeho franšízovou licenci, rozhodla se otevřít pobočku v Olomouci.

Ačkoli původně Martina Rozsypalová neměla s působením v oblasti vzdělávání žádné zkušenosti, neodradilo ji to. Věděla, že se stane součástí konceptu, který je vytvořený tak, aby umožnil úspěšně podnikat i franšízantům s minimem zkušeností v této branži. A nemýlila se. „Od vedení sítě v České republice jsem získala veškeré potřebné podklady pro své působení v Bricks 4 Kidz, všechny manuály k celému tomuto vzdělávacímu programu. Velkou pomocí pak byla i osobní podpora master-franšízantky,“ říká Martina, která dříve působila v zahraničí, kde měla na starosti řízení restaurace. Působila také jako strategická nákupčí v nadnárodním korporátu.

S rozjezdem její olomoucké franšízy však tato podpora neskončila. V rozvoji jejího podnikání jí pomáhají pravidelná setkávání s vedením sítě a také dalšími franšízanty, která ji, jak sama říká, motivují se dále rozvíjet a nepolevovat. Kromě toho organizuje poskytovatel licence pro své partnery pravidelné telekonference, a i nadále pracuje na rozvoji celého konceptu.

Jako franšízantka se Martina Rozsypalová stará o celkové řízení pobočky. Má tak na starosti celé finanční řízení, řešení personálních otázek i veškerou nezbytnou administrativu. Poměrně hodně svého času pak vkládá také do rozvoje aktivit v rámci jí svěřené oblasti a také ve vyhledávání nových příležitostí pro uplatnění programu Bricks 4 Kidz jako jsou nejrůznější workshopy nebo také teambuildingové aktivity pro firmy – Bricks 4 Kidz totiž opravdu není jen pro děti.

Začátek snad každého nového byznysu přináší podnikateli momenty překvapení. Jaké byly ty, se kterými se setkala sama Martina? „Velmi pozitivně mne překvapil zájem o kurzy Bricks 4 Kidz ze strany rodičů a hlavně dětí. Na druhou stranu bylo někdy negativní jednání se školami, které z neznalosti Bricks 4 Kidz neměly zájem vyzkoušet si spolupráci a obohatit tak svoji nabídku mimoškolních aktivit o netradiční program,“  vzpomíná na své začátky s tím, že v takové chvíli je třeba obrnit se trpělivostí a zkusit první neúspěch přetavit ve výzvu. Mít před sebou jasnou vizi svého podnikání je při tom klíčové.

Fakt, že se Martina nenechala občasnými problémy odradit od dalšího rozvoje svého byznysu, je důkazem toho, že by ráda expandovala i mimo území, pro které má v současné době franšízovou licenci. A nejen to, jejím cílem je otevřít v Olomouci první Creativity Centrum Bricks 4 Kidz na Moravě. 

 

 


Podnikatelem non stop / „Poznala jsem, že práce s kostkami LEGO® dost prostoupí běžným životem, že zákazník s vámi může komunikovat i v sobotu v 9 hodin večer. Je ale potřeba to brát celé s nadhledem. Pracovat s kostkami LEGO® a dětmi je totiž radost,“ prozrazuje franšízantka Bricks 4 Kidz Martina Rozsypalová.