Zlom díky vlastnímu stroji

Pohodlné placení / Provozovny Tak trochu jiná točená jdou s dobou. Od letošního roku bude možné v každé z nich platit kartou.
Středa
26.02.2020
Síť zmrzlináren Tak trochu jiná točená dynamicky roste. Aktuálně se na otevření připravují 4 nové provozovny. Kdy je nejlepší čas se ucházet o franšízovou licenci?
 

Pro letošní rok více jak 4 nové pobočky tato česká značka otevřít nechce. Jejím cílem je soustředit se zejména na zlepšení servisu poskytovaném stávajícím franšízovým partnerům. Tomu jistě napomůže i nový ředitel franšízové sítě, který v průběhu letoška začne v rámci konceptu fungovat. „Stane se jím Josef Odstrčil, který má velké zkušenosti z managementu a řízení prodeje. Bude k dispozici současným i novým franšízovým partnerům. Jeho primárním cílem pak bude pomoci v rozvoji pobočkám a také dosažení vyšší úspěšnosti každého jednotlivého franšízanta,“ prozrazuje Ondřej Fréhar, majitel franšízy Tak trochu jiná točená.

Větší zájem ze strany potenciálních franšízantů o otevření pobočky očekává vedení konceptu pro rok 2021, kdy bude síť připravena více expandovat. A kdy je nejlepší čas ucházet se o franšízové licence? Jak vysvětluje Ondřej Fréhar, je to zejména v období letních prázdnin, kdy může uchazeč o licenci vidět na vlastní oči provoz při jeho maximálním vytížení. Následně je pak během podzimu čas, aby si potenciální franšízant a franšízor dohodli podmínky, za jakých bude spolupráce probíhat. Do konce října by pak mělo ideálně dojít k podpisu smlouvy, aby se vše potřebné stihlo vyrobit a bylo možné začít domlouvat možná místa, kde by nová pobočka našla své místo.

Byznys při práci

Franšízové partnery si vedení konceptu pečlivě vybírá. Franšízor se již setkal s mnoha zájemci o franšízu, ale ne vždy se jednalo o vhodné kandidáty. „Je lákavé prodávat točenou zmrzlinu plnou ovoce v pojízdném stánku, protože jeho provoz lze zvládat i při zaměstnání, to ale není vše. Rádi bychom, aby byl zájemce komunikativní a zajistil si podporu svých nejbližších, protože bez ní se dlouhodobě nedá v podnikání fungovat,“ doplňuje Fréhar.

Aby franšízoví partneři sítě Tak trochu jiná točená měli před svými konkurenty určitou výhodu, rozhodl se majitel sítě pro výrobu vlastního stroje na točenou zmrzlinu. To podle Ondřeje Fréhara znamenalo určitý zlom, protože doposud na trhu neexistoval stroj pro potřeby konceptu Tak Trochu jiná točená, zároveň s požadovanou kvalitou a za rozumnou cenu. Díky jeho implementaci do provozu je možné udržet investici do stánku ve srovnatelné výši s cenou nového kvalitního stroje od jiných výrobců. Zájemci o rozjezd podnikání v oblasti prodeje točené zmrzliny tak mají na výběr, zda si pořídí stroj běžně prodávaný na trhu, nebo shodnou částku vydají na pořízení franšízové licence a mimo vybavení získají i know-how a podporu franšízora. Jak Fréhar upozorňuje, nový stroj nebude volně dostupný na trhu, pouze v rámci franšízy.


Správné místo / Prostor pro provozovny sítě Tak trochu jiná točená je zejména v turisticky atraktivních lokalitách a také na nejrůznějších akcích zaměřených například na děti. Stánek může své místo najít i na březích řek, které jsou během léta plné vodáků.

Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015