Počet Partners marketů narůstá

Vklad do podnikání / Investice do otevření Partners marketu se pohybuje v rozmezí 1 až 1,5 milionu korun. Konečná výše závisí na náročnosti úprav prostoru budoucí pobočky. Na rozjezd je třeba, aby měl franšízant k dispozici minimálně 600 tisíc Kč na pokrytí nájmu a platů zaměstnanců na první měsíce provozu.
pondělí
30.03.2020
Obrat finanční skupiny Partners dosáhl loni 1,65 miliardy Kč. Podíl kanceláří Partners market činil 28 %. Na trhu je místo i pro nové franšízanty.
 

Z hlediska expanze byl uplynulý rok pro koncept Partners marketů úspěšný. Jejich počet vzrostl na 86, v červnu loňského roku jsme jich mohli napočítat 80. Vedení sítě se při otevírání nových kanceláří daří vyrovnávat poměr mezi těmi na Moravě a těmi v Česku. Pravdou totiž je, že historicky měla síť více poboček právě na Moravě. „V posledních dvou letech jsme však otevírali více poboček v Čechách, postupně tak dochází z vyrovnávání,“ prozrazuje Martin Hrůša, ředitel projektu franšízových poboček Partners market.

Stejně jako pobočková síť, rostl i obrat poboček. Celkem to bylo o 21 %. Partners markety se tak poměrně významnou měrou podílí na celkovém obratu finanční skupiny Partners. A do budoucna by se měl tento význam zvyšovat ruku v ruce s tím, jak poroste množství kanceláří na trhu. Plánem pro letošní rok je zaokrouhlit jejich počet na magických 100.

Licence a produkty

V době rekordně nízké nezaměstnanosti, která ještě nedávno v České republice panovala, by se dalo očekávat, že zájem o franšízy ze strany začínajících podnikatelů může klesat. Nic takového však v Partners nepozorují. Je tomu, jak Martin Hrůša říká, právě naopak. „Zájem o franšízové licence zejména začátkem roku roste. Máme nové uchazeče z řad poradců Partners, ale i těch, co doposud pracovali mimo náš obor,“ vysvětluje. Vzhledem k situaci, která dnes u nás panuje, lze do budoucna očekávat, že zájem o rozjetí vlastního podnikání pod zavedenou značkou bude spíše narůstat.

Držitel licence Partners maket má k dispozici celé portfolio finančních produktů a poradenských nástrojů a celou paletu bankovních produktů a bankovní koutek s přímým přístupem do bankovního systému. To zahrnuje produkty z oblastí spoření, úvěrů, investic, bankovních služeb, životního pojištění, majetkového pojištění, zdravotního pojištění a asistenčních služeb. V polovině loňského roku k tomu přibyly i služby v oblasti životního pojištění zajištěné nově vzniklou pojišťovnou Simplea, která je součástí finanční skupiny Partners. V přípravě je také otevření penzijní společnosti. Pro franšízové pobočky to bude dle Martina Hrůši znamenat další alternativu, kterou mohou nabídnout svým klientům. 


Finance v současné situaci / „Nadále pomáháme s investicemi, pojištěním i úvěry. Sledujeme novinky, známe změny, které se dějí. Většinu záležitostí probereme on-line a na vyřízení nezbytných záležitostí se lze krátce setkat. Krátká schůzka může proběhnout v kanceláři, doma nebo venku," upřesňuje Martin Hrůša, ředitel franšízové sítě Partners market.