Pozitivní přístup jako podnikatelská výhoda

Hravá franšíza / Brick By Brick, to je vzdělávání pro děti v oborech jako fyzika, architektura, mechanika ve spojení s hrou. Za konceptem stojí společnost Empire CZ.
pondělí
16.03.2020
„Naši franšízanti svým podnikáním pomáhají dětem prohloubit znalosti v oblasti technologií a vědy,“ říká Braňo Peľak, Branch Manager konceptu Brick By Brick.
 

Jak se v současné době konceptu Brick By Brick v Česku daří?
Jsem velmi rád, že mohu říct, že se konceptu daří výborně. Během loňského roku jsme otevřeli dvě nové pobočky, a to v Liberci a v Písku. Od ledna 2020 je pak v provozu nová partnerská pobočka v Praze.

Kolik poboček v současné době na trhu najdeme? O jaká města máte z hlediska další expanze největší zájem?
V současné době na trh funguje sedm poboček. Všechny jsou provozovány našimi franšízovými partnery. Co se týče dalšího rozšiřování naší sítě, rádi bychom s naším konceptem pronikli do Hradce Králové, Pardubic, Českých Budějovic, a především také do Brna.

Konceptů zaměřených na vzdělávání dětí u nás funguje celá řada. Čím je Brick By Brick jiný?
Brick by Brick je koncept výjimečný tím, že doplňuje školní výuku dětí v oblasti technologií a vědy, tedy tzv. STEM výuku, hravou formou – za pomoci stavebnice Lego®, která je mezi dětmi velmi oblíbená. Děti se prostřednictvím hry naučí, jak fungují vynálezy, jako například otočný most či diferenciál, a fyzikální principy jako jsou zrychlení či dostředivá síla. To jim dává skvělý předpoklad pro pochopení komplikovanějších fyzikálních zákonitostí do budoucna.

Co vidíte jako klíčové pro úspěch franšízanta v podnikání pod vaším brandem?
Klíčovým předpokladem úspěchu je to, že partner je sám osobně zainteresovaný v podnikání pod naší značkou. Dále je to pak víra v úspěch vlastního Brick By Brick projektu. Do podnikání se musí vstupovat s pozitivním myšlením. Jen díky tomu překoná všechny výzvy, které každý začátek podnikání přináší.

Jaké máte plány pro rok 2020?
V roce 2020 máme v plánu otevřít alespoň dvě nové pobočky Brick By Brick. Mimo to připravujeme také konferenci určenou našim franšízovým partnerům, na které budou mít možnost si vyměnit své zkušenosti a zároveň absolvovat školení, která jim poskytnou nové nápady k rozvoji jejich podnikání.


Peníze na start / „Licenční poplatek u franšízy Brick By Brick se pohybuje od 49 tisíc Kč. Dalších zhruba 100 tisíc Kč pak franšízant investuje do otevření pobočky," dodává Braňo Peľak, Branch Manager konceptu Brick By Brick.