Finance i reality na jednom místě

Kandidát na franšízanta / Podle projektového manažera OK Pointu Radima Štantejského stále je potenciál pro další rozšiřování. V současné době nabízí společnost Broker Consulting možnost otevřít si vlastní franšízu a podnikat ve financích a realitách ve více jak 25 lokalitách.
pondělí
23.03.2020
Franšíza OK Point bude dále růst. K dispozici je minimálně 25 volných lokalit.
 

Franšízové pobočky OK Point, za nimiž stojí společnost Broker Consulting ve spolupráci s mBank a Moneta Money Bank, nenabízí jen služby v oblasti finančního poradenství. Pod jednou střechou totiž propojují finanční služby s těmi bankovními a i realitními. Franšízantům toto propojení přináší na jedné straně zájem klientů z více oblastí, na druhou stranu pak bezpečnější podnikání díky rozložení rizika do více segmentů.

A ze zkušeností franšízantů vyplývá, že výše zmíněné propojení klienty zajímá. „OK Pointy vyplnily díru na trhu, která zde byla. A přitom finance a reality mají k sobě velmi blízko. Vidím to denně u nás na pobočce, kdy právě tyto oblasti s klienty řešíme,“ říká Martin Prais, ředitel OK Pointu v Plzni.

Nové bydlení většinou řeší mladé rodiny. Těm pak nejvíce vyhovuje, že se o vše postará jeden člověk a pomůže jim s výraznou životní změnou, která nebývá vždy jednoduchá. Příkladem může být mladá rodina se dvěma dětmi, která se obrátila na OK Point Blansko. „S manželi jsme probírali jejich finanční možnosti a zjistili jsme, že jejich vlastní finanční zdroje na koupi vysněného družstevního bytu 4+1 v centru Blanska nestačí. Bylo tedy třeba najít řešení, které by jim umožnilo získat hypoteční úvěr. A to včetně zajištění ručení nemovitostí za něj, které je v případě družstevních bytů poměrně složitější,“ prozrazuje ředitelka blanenského OK Pointu Kateřina Vylášková Štoudková.

Investoři „na talíři“

Koncept finance a reality spolu oslovuje i developery. To franšízantům otevírá další obchodní možnosti nejenom v oblasti prodeje rezidenčních bytů, ale i těch investičních. Zkušenosti s tím má například Petr Hofman, franšízant OK Pointu z Hradce Králové. „Jednou z možností budování finanční nezávislosti je investovat do nemovitostí. Developerovi přivedu zájemce, který by standardně o jeho byty vůbec nejevil zájem. A klient ocení, že má konzultanta, díky jehož znalostem a informacím se může bez velkých rizik pramenící z nezkušenosti pustit do investování do nemovitostí. Navíc developerovi postoupíme klienty až po jistotě schválení hypotečního úvěru. Díky dlouhodobé spolupráci s klienty a znalosti jejich finanční situace to dokážeme v řádech dnů,“ vysvětluje spolupráci Petr Hofman.

Franšízový koncept OK Point funguje na tuzemském trhu od roku 2015. Za tu dobu se prostřednictvím spolupráce s franšízanty podařilo otevřít 46 poboček v nejrůznějších koutech naší země.

Zájemce o franšízovou licenci OK Point by měl mít minimálně středoškolské vzdělání. Podmínkou je jeho bezúhonnost a také dostatečný vstupní kapitál na rozjezd podnikání, franšízor požaduje minimálně 300 tisíc korun. Vzdělání v ekonomickém oboru je výhodou, nicméně díky systému školení franšízantů se i lidé „mimo obor“ mohou naučit vše potřebné a dosáhnout úspěchu.

V současné chvíli jsou služby poskytovány i nadále, individuálně, dle jednotlivých poboček v souladu s nařízením vlády a možnostmi franšízantů. Vedení OK Pointu nicméně klientům doporučuje, aby si před návštěvou pobočky ověřili otevírací dobu, případně si domluvili individuální konzultace po telefonu, nebo prostřednictvím videohovoru.


Služby pohodlně / Franšízové pobočky OK Point jsou místem, ve kterém si mohou lidé sjednávat produkty a služby různých bank i pojišťoven a řešit realitní služby, aniž by museli navštívit několik různých obchodních míst.