Cvičení i na doma / Fitness koncept BodyBody je založen na tréninkové metodě EMS a nabízí klientům časově nejefektivnější trénink, který může probíhat nejen v privátním studiu, ale i doma či v kanceláři, a to díky konceptu BodyBody Home&Office. Pro tento koncept stačí, aby si zájemce zakoupil 1 EMS přístroj značky Xbody a absolvoval BodyBody školení. V současnosti má značka na českém trhu 12 poboček a 4 trenéry, kteří jezdí za klienty domů či do kanceláře.
Středa
15.04.2020
BodyBody odpustilo franšízantům placení průběžného franšízového poplatku. Jak bude sít fungovat po uvolnění opatření?
 

Všechna studia franšízového konceptu BodyBody jsou kvůli vládním nařízením od 13. března uzavřena. Tržby franšízantů tak zde dne na den klesly na nulu. A nejen je současná situace takto zasáhla. Bez příjmů se ocitla i většina trenérů, kteří v rámci BodyBody působí. A to vzhledem k tomu, že většina trenérů ve fitness sektoru fungují jako OSVČ.

Osobní obsluha klientů ve studiích není možná. V úvahu tak v této branži připadají například online tréninky. „Bohužel pro nás tato cesta není úplně ideální. Vzhledem k tomu, že využíváme velmi účinnou EMS technologii, kterou klienti u sebe doma nemají, nejednalo by se o plnohodnotnou službu. Někteří naši trenéři jsou však i nadále v kontaktu s klienty, radí jim například s domácím tréninkovým plánem. Jedno z našich studií dokonce začalo ve svém prostoru nabízet hlídání dětí pro klienty,“ říká Ivana Aquin, majitelka sítě BodyBody.

Přínosy spolupráce

Právě v těžkých chvílích, jako jsou tyto, vyplouvají na povrch výhody, jaké s sebou franšízové podnikání nese. Majitelé franšízových licencí se totiž ve většině případů mohou spolehnout na pomoc ze strany franšízora. Ten díky svým zkušenostem může být opravdu oním silným partnerem, kterého mají v zádech.

Vedení franšízové sítě BodyBody se například rozhodlo franšízantům zcela odpustit platbu průběžného franšízového poplatku. Je také v kontaktu s Českou komorou fitness, která zastupuje tento sektor před Hospodářskou komorou. Partnerům pak také radí s financemi, aktuálně s tím, jak snížit fixní náklady a dojednat si např. prominutí nájmu.

Změna u zákazníků

Momentálně také tým centrály BodyBody pracuje na řešení, které by franšízantům umožnilo alespoň částečně začít generovat tržby ještě před tím, než se studia znovu otevřou. „Zároveň spolu s franšízanty využíváme této doby na vylepšení našeho konceptu, procesů a služeb pro zákazníky. Aktualizujeme komunikační a marketingovou strategii tak, abychom byli velmi dobře připraveni na znovuotevření našich studií,“ doplňuje Ivana Aquin.

Je téměř jisté, že i po uvolnění restrikcí, se bude život nás všech vracet do zajetých kolejí pozvolna. Lze očekávat, že se lidé budou i po uvolnění opatření obávat kontaktu s větším počtem lidí. V tomto ohledu jsou majitelé franšíz a trenéři BodyBody v jisté výhodě. Koncept je totiž založen na víceméně individuálním tréninku, při kterém je ve studiu, kromě trenéra, jeden, maximálně dva klienti.


Pohyb jako prevence / „Doufáme, že si ještě více lidí uvědomí, jak důležité je starat se o své tělo a pohybem posilovat imunitu, která hraji důležitou roli v boji s jakýmikoliv viry a onemocněními. A my v BodyBody jim s tím můžeme pomoci,“ říká majitelka sítě BodyBody Ivana Aquin.