Nejen nákup / Obchody Žabka nabízí zákazníkům nejen možnost nakoupit si. Najdou v nich i finanční služby, jako například výběr hotovosti, placení složenek nebo dobíjení telefonního kreditu.
Pátek
22.05.2020
Síť prodejen Žabka chce se svými novými pobočkami dál expandovat mimo Prahu a Středočeský kraj.
 

V současnosti na tuzemském trhu najdeme pod hlavičkou této sítě, která je součástí skupiny Tesco, 114 obchodů. Od začátku letošního roku otevřelo své dveře zákazníkům 7 nových Žabek, které jsou provozovány franšízovými partnery. Ten poslední zahájil svůj provoz v uplynulém týdnu v Praze. Otevřen byl na místě, kde navazuje na původní více než 20letou tradici obchodu s potravinami pro místní obyvatele.

„Trendem poslední doby jsou rychlé nákupy v dobré dostupnosti s širokou nabídkou dalších služeb. Tato charakteristika bezezbytku odpovídá našim obchodům. Obchody s potravinami hrají nezastupitelnou roli a v rozvoji maloformátových prodejen vidíme velký potenciál. V letošním roce plánujeme proto otevřít desítky nových obchodů,“ říká Radim Lunda, generální manažer obchodní sítě Žabka.

V minulosti platilo, že síť Žabka provozuje své obchody skoro výhradně jen v Praze a Středočeském kraji. To už je ale také minulostí, v rámci expanze v loňském roce otevřela své obchody v Pardubicích a Brně. „Hodláme pokračovat s naší expanzí i mimo Prahu, ve velkých českých městech vidíme nevyužitý potenciál pro naše obchody. Na tomto trhu je stále i dostatek volného prostoru, který chceme obsadit,“ doplňuje Radim Lunda.

Žabka se vedle expanze nových obchodů snaží rozšiřovat i nabídku svých služeb, a tím reagovat na měnící se potřeby zákazníků. Na konci dubna vstoupila na trh online rozvozu potravin. Ve spolupráci se společností Bolt nabízí nákup a doručení potravin do 60 minut od objednání.


Brand původem z Polska / V roce 2007 řetězec Žabka od jeho polských zakladatelů koupila společnost Penta Investments, která oznámila záměr expandovat i do České republiky. Od roku 2011 patří tato maloobchodní síť do skupiny Tesco v České republice.