L´Occitane chce do menších měst

Bude Provance Čechům vonět?
Úterý
17.06.2008
Menší česká města – to v současné době zajímá franchisový řetězec L´Occitane, který se zaměřuje na prodej francouzské kosmetiky přímo z oblasti Provence.
 

„Chceme se dále rozvíjet. Naší snahou je založit několik nových poboček také v menších českých městech,“ říká šéf systému L´Occitane v České republice Jozef Rams. Vhodnými místy jsou například nákupní centra či nádraží. Firma v České republice působí od roku 2004 a zatím provozuje osm poboček, převážně v Praze. Od roku 2004 však také působí v Plzni. Zatím poslední prodejnu otevřel systém v Brně. Společnost působí také v sousedním Slovensku.

Vůně Francie dobývá Česko

Francie, která je proslavená svou vůní a s ní spojenou kosmetikou, se snaží dobýt také český trh – i pomocí franchsingu. Síť Yves Rocher, která se také orientuje na krásu a kosmetiku, byla vůbec jedním z prvních franchisových systémů vstupujících na domácí trh. L´Occitane sází na původ svých výrobků přímo z proslulé oblasti Provence. Zvláštností také je, že firma v rámci své strategie používá na svých výrobcích již téměř 10 let etikety s Bradlovým písmem pro nevidomé.

Licence na 5 let

Franchisový systém L´Occitane poskytuje svým franchisantům licenci na pět let. Svým partnerům poskytuje také územní exkluzivitu. Podmínkou pro získání franchisy je investice do obchodu a jeho vybavení přibližně 1200 euro na metr čtvereční plochy.