Yves Rocher hledá franchisanty

Yves Rocher zajímají hlavně nákupní centra v Praze
Čtvrtek
26.06.2008
Jeden z prvních franchisových řetězců u nás hledá franchisanty, především v Praze.
 

Yves Rocher, jeden z prvních franchisových řetězců, který vstoupil na český trh, hledá nové franchisanty. Čtyři zájemce podle svých webových stránek hledá v Praze, jednoho pak v Brně. Ve všech případech jde o tzv. vázanou franchisu, to znamená, že do obchodu investovala již firma a franchisant je pouze jakýmsi podnájemcem.

Franchisa za 100.000,-

Vstupní poplatek pro získání franchisy je 100.000,- korun. K tomu je však nutné připočítat další přibližně milion korun, který je potřeba na nákup první várky kosmetického zboží. V případě prodejen Yves Rocher, pro které hledá franchisanty, jde podle informací firmy o zavedené obchody s plochou zhruba od 60 do 80 metrů čtverečních.

Praha táhne

To, že kosmetickou firmu zajímá především Praha, je nasnadě. Všechny čtyři pro franchisanty volné obchody jsou v nákupních centrem. Těch má Praha ze všech českých měst nejvíce. Může se také pochlubit obyvateli s nejvyššími příjmy a tím i největší kupní silou.

Yves Rocher není sám

Na trhu franšíz s kosmetikou již Yves Rocher není dávno sám. Na českém trhu působí například značka L´Occitane, která se orientuje na výrobky pocházející přímo z levandulemi provoněné Provance na jihu Francie. L´Occitane má nyní v Česku osm poboček, převážně v Praze. Yves Rocher má v Česku kolem 30 obchodů a salonů, nejvíce, zhruba deset, také v Praze.