Co mají společného Hippies a Subway?
Na počátku byl student medicíny, který si potřeboval vydělat na studia, tak nějak začínají telenovely a většinou i úspěšné franšízové řetězce, úplně stejně to začínalo v roce 1965 s nyní největším fast-food franšízorem Subway. V době kdy se v Americe a později i po světě šířilo hnutí Hippies, pilný student pracoval ve svém obchodě, který pořídil za peníze svého přítele. Ten mu půjčil 1 000 dolarů a mohli začít prodávat. To je velká výhoda fast-foodů, lidi přijdou, zaplatí hotově a peníze se otáčejí a vrací.
Fast-foodová síť SUBWAY plánuje rozvoj i přes loňský propad drtivé většiny ekonomik v regionu. „V letošním roce očekáváme v regionu mírné oživení a tomu přizpůsobujeme i strategii rozvoje. V zemích střední a východní Evropy, kde již působíme, počítáme s 35 novými restauracemi. Ve většině zemí také počítáme s růstem prodejů i hodnoty nákupů zákazníků,“ uvedl Martin Princ, řekl manažer rozvoje sítě SUBWAY pro střední a východní Evropu.
Jak jste si vedli v loňském, krizovém roce?
Nad očekávání dobře. Loni otevřela síť SUBWAY v celé střední a východní Evropě 53 nových restaurací, plánovala přitom necelých 30. Nejvíce se řetězec prosadil v Rusku, kde otevřel 25 nových restaurací. Následovalo Polsko s 19-ti novými restauracemi," dodává Martin Princ.
Jaké máte plány pro nejbližší dobu?
„V současné době hledáme ve Slovinsku partnera, který by měl na starost rozvoj naší sítě v zemi. V Rumunsku chceme začít prodávat franšízové licence od poloviny letošního roku,“ říká Martin Princ.
Kvalitu nechte prověřit časem, říká se...na světě se mění móda, styly, trendy, ale Subway a Hippes zůstávají.
Zobrazit v katalogu franšíz
PŘEČTI ČLÁNKY
„Franšízová síť kaváren CrossCafe umí pomoci těm, kteří chtějí začít kavárenský byznys,“ říká ředitel společnosti Mgr. David Štangler.
Vašek Hájek za tři roky, do kterých spadala éra covidu, stihl otevřít tři úspěšné franšízy Vosíme.cz. Proč uvěřil právě této pizze?
Chocafé je kavárna, kde proudí především belgická čokoláda. Co tento koncept nabízí franšízantům nám v rozhovoru přiblíží zakladatel značky Jan Novák.
Dva kamarádi Honza a Matěj postavili svůj koncept bistra na čerstvých těstovinách, které dovedou mimořádně rychle servírovat zákazníkovi. Nyní svůj nápad nabízí jako franšízu.
„Počty franšíz s vaflemi, palačinkami a lívanci rostou. Nyní cílíme na všechna krajská města“, říkají franšízoři Elvis Osmanović a Dino Pekez.
Nejčtenější
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
U solné terapie toto známé rčení skutečně platí. Franšízové Centrum Solné terapie CST ze Slovinska na tom staví úspěšný byznys. Nyní míří i na český trh.
Výživové poradenství franšízy Nutriadapt dává prostor a příležitost i začínajícím podnikatelům. Jak se dá naskočit mezi nejlepší ve svém byznysu už v poměrně mladém věku?
Realitní trh v porovnání Česka, Evropy a Ameriky i metody moderního prodeje nemovitostí přibližuje v rozhovoru Mgr. Tomáš Jelínek, MBA, CEO franšízové společnosti Centrury21.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Subway vidí potenciál na benzinkách
a
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...