Za svoje peníze požadujte kvalitu, jen tak společně zvýšíme kvalitu v restauracích
Je právě doba dovolených, lidé cestují po světě i republice, máte doporučení, jak si vybrat dobrou restauraci?
Je těžké radit, obecně ale platí tolik: v cizině se držte renomovaného průvodce, se kterým máte již nějakou kladnou zkušenost. Druhá, možná jistější varianta je vyhledat podnik, který je hojně obsazen domácí klientelou. To je známka jistoty. Nechybíte, ani když využijete restauraci světového řetězce, který znáte a máte s ním dobrou zkušenost z domova. Tam víte přesně, co a zhruba za kolik, odlišnosti nejsou zásadní, a v cizině navíc dostanete novější recepturu, která k nám zpravidla ještě nedorazila.
Franšízové řetězce jsou jakousi zárukou kvality, klient ví, co může očekávat. Nejvíce franšíz je v oblasti gastronomie, máme pár českých franšíz, jak vidíte vývoj do budoucna?
Protože vše, co dorazilo doposud ze světa, se víceméně ujalo, věřím, že se tak stane i u franšízy. Máme již pár dobře zavedených řetězců, pracujících na této bázi. A je zde ještě mnoho témat, která po franšíze přímo volají. Nyní je ten pravý čas. Životnost tohoto modelu se již prokázala, rizika jsou minimální – tedy při životaschopném, slibném nápadu. Vzhledem ke spoustě originálních gastronomických projektů, pro které je forma franšízy optimální, věřím, že se vbrzku dočkáme dalších atraktivních řad podniků s tématem jídlo a pití. Pravdou je, že klient, pokud se nespálí, se stává pravidelným a věrným zákazníkem, ať už franšízových skupin monotématických, nebo těch se širokou paletou nabídky.
Zobrazit v katalogu franšíz
PŘEČTI ČLÁNKY
„Franšízová síť kaváren CrossCafe umí pomoci těm, kteří chtějí začít kavárenský byznys,“ říká ředitel společnosti Mgr. David Štangler.
Vašek Hájek za tři roky, do kterých spadala éra covidu, stihl otevřít tři úspěšné franšízy Vosíme.cz. Proč uvěřil právě této pizze?
Chocafé je kavárna, kde proudí především belgická čokoláda. Co tento koncept nabízí franšízantům nám v rozhovoru přiblíží zakladatel značky Jan Novák.
Dva kamarádi Honza a Matěj postavili svůj koncept bistra na čerstvých těstovinách, které dovedou mimořádně rychle servírovat zákazníkovi. Nyní svůj nápad nabízí jako franšízu.
„Počty franšíz s vaflemi, palačinkami a lívanci rostou. Nyní cílíme na všechna krajská města“, říkají franšízoři Elvis Osmanović a Dino Pekez.
Nejčtenější
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Konopné potraviny, nápoje, CBD kapsle a kosmetika jsou stále žádanější. Za značku Cbweed nám příležitosti pro nové podnikatele přiblížil její franšízor Riccardo Ghibellini.
Je pro vás dětské oblečení téma, kterému se dovedete věnovat s nadšením? Právě takoví jsou franšízanti značky, která si na prodejnách umí vybudovat stálou klientelu.
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Nejsilnější značky v oblasti franšízingu pro rok 2017 jsou KFC, Dunkin’ Donuts a McDonald’s.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Subway vidí potenciál na benzinkách
a
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...