Forty´s Pizza® nabírá nové franšízanty
Pizza nezná hranic. Díky své báječné chuti, různým variantám a snadné a rychlé dostupnosti patří k nejoblíbenějším pokrmům na světě. Málokdo však ví, že má svoji bohatou historii. Předchůdkyni dnešní pizzy připravovali již starověcí Egypťané v podobě jednoduchých plochých koláčů. Od nich je časem převzali Římané. Dnešní název pizza je odvozen ze slova picea, které pochází z Neapole. V 18. století se na korpus začala přidávat rajčata. Tím vlastně vznikla pizza v podobě, jak ji známe dnes.
Pizzu má ve svém názvu také řetězec Forty´s Pizza®. Je to ryze český koncept, který byl založen v roce 2005 v Olomouci. Prví rok působení fungovala výhradně jako rozvážková služba, poté zamířila do centra města a nabídla nejen rozvoz pizzy zdarma, ale také prodej přes ulici. V současné době provozuje 7 vlastních poboček a jednu franšízovou v Hradci Králové.
Jak uvádí Jakub Šlezar, jednatel a kontaktní osoba pro zájemce o licenci: „Cílem je poskytnout zkušenosti našeho konceptu franšízantům a stát se díky nim jedničkou v rozvozu pizzy v ČR. Chceme rozvážet pizzu vynikající kvality a poskytovat perfektní zákaznický servis. Forty´s Pizza® je podnikatelská příležitost jak pro nový podnikatelský záměr, tak pro stávající pizzerie, které se chtějí připojit k fungující síti provozoven.“ V plánu pro letošní rok má zprovoznění dalších 2 až 5 poboček, z nichž 1 až 4 by mohly přejít do rukou franšízantů. „Zejména na již existující provozovny v menších městech nebo na nově otevřené rádi poskytneme licenci,“ dodává Jakub Šlezar.
Nejvhodnější prostor pro provozování konceptu Forty´s Pizza® je o minimální ploše 60 m2 s výlohou do ulice a parkovacím místem. Investor si klade za podmínku osobní angažovanost franšízanta v provozu.
Zobrazit v katalogu franšíz
PŘEČTI ČLÁNKY
„Franšízová síť kaváren CrossCafe umí pomoci těm, kteří chtějí začít kavárenský byznys,“ říká ředitel společnosti Mgr. David Štangler.
Vašek Hájek za tři roky, do kterých spadala éra covidu, stihl otevřít tři úspěšné franšízy Vosíme.cz. Proč uvěřil právě této pizze?
Chocafé je kavárna, kde proudí především belgická čokoláda. Co tento koncept nabízí franšízantům nám v rozhovoru přiblíží zakladatel značky Jan Novák.
Dva kamarádi Honza a Matěj postavili svůj koncept bistra na čerstvých těstovinách, které dovedou mimořádně rychle servírovat zákazníkovi. Nyní svůj nápad nabízí jako franšízu.
„Počty franšíz s vaflemi, palačinkami a lívanci rostou. Nyní cílíme na všechna krajská města“, říkají franšízoři Elvis Osmanović a Dino Pekez.
Nejčtenější
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
TAB Board propojuje majitele a manažery lokálních firem, kteří mezi sebou sdílí zkušenosti. Franšízant Tomáš Petrů pro setkání využívá i netradiční prostředí.
Jak se daří pobočkám nově otevřené Partners Banky a kde je šance pro nové franšízanty? Odpovídá Jan Brejl, obchodní ředitel finanční skupiny Partners.
Další franšíza vstoupí do konkurence amerických fastfoodových značek a první pobočka vznikne v Praze. Co nového se dá do byznysu s burgery přinést?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Subway vidí potenciál na benzinkách
a
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...