Franchisa s unikátním designem obchodů

V Polsku se nachází 10 vlastních, 75 franchisových a 157 partnerských poboček.
pondělí
13.06.2011
Okay Multibrand Shops, řetězec s oblečením a doplňky mnoha značek, chce prorazit v ČR.
 

Značku Okay Multibrand Shops založila skupina kreativních vizionářů inspirována multibrandovými obchody, které vznikají neuvěřitelnou rychlostí ve Velké Británii. Nápad přešel i do sousedního Polska, kde se síť této značky neustále rozšiřuje. Nyní má namířeno také do České republiky a na Ukrajinu. Unikátnost značky tkví v nezaměnitelném pohádkovém designu barevných figurín a bohatém sortimentu nabídky různých značek soustředěných na jednom místě.

Multibrandový systém je založen na nápadu, zatím nepříliš běžném v ČR, jehož cílem je mít v jednom obchodě mnoho značek oděvů, obuvi, šperků, parfémů a jiných doplňků. Multibrandový systém také předčil monobrandové obchody, které nabízejí zákazníkům pouze jednu značku a to v jediné oblasti sortimentu, například oblečení.

„Spolupracujeme s partnery na otevření prodejny, přičemž si mohou vybrat mezi dvěma zásadně odlišnými styly designu obchodu. Jeden z návrhů je takový, že je obchod vyveden v kombinaci červené a černé barvy. Druhá možnost je mít pobočku vydesignovanou v růžové, bílé a stříbrné,“ vysvětluje dva možné návrhy designu obchodů generální ředitel sítě Mariusz Brzyski.

Dle slov generálního ředitele, systém nabízí dva způsoby spolupráce, buď čistou franchisu, při níž franchisant obdrží vizuální a propagační materiály zcela zdarma od společnosti po dobu platnosti smlouvy. Smlouva se uzavírá na jeden rok s tříměsíční výpovědní lhůtou. Zboží a nábytek jsou ve vlastnictví franchisanta. Nebo se může zájemce o licenci rozhodnout pro spolupráci na principech partnerství, kdy si partner odebere výrobky z nabídky OKAY Multibrand Shops do vlastního obchodu. Výše nákupní ceny závisí na výši pronajatých marketingových a reklamních obrazových materiálech.

Podpora pro franchisanty obsahuje plně financovanou vizualizaci obchodu, široký výběr modelů a značek, finanční poradenství a školení. Počáteční investice záleží na velikosti daného obchodu, obvykle se pochybuje v rozmezí 10.000 - 37.500 EURO. Franchisorovi se neodvádějí žádné měsíční poplatky.