Penam láká franchising

O části svých prodejen Pekařství U Golema firma uvažuje, že by je provozovala pomocí samostatných podnikatelů franchisantů.
Středa
10.08.2011
Síť Pekařství U Golema, která patří pod Penam, zvažuje přechod na efektivnější obchodní model.
 

Firma Penam ze skupiny Agrofert plánuje rozšířit síť prodejen s názvem Pekařství U Golema. Při té příležitosti zvažuje, že by část jejích prodejen provozovali franchisanti. V současné chvíli tvoří její portfólio 41 prodejen, které fungují hlavně na Moravě, další dvě desítky pak na Slovensku. Do pěti let by jich mohlo být v Česku 80 až 100, u východních sousedů pak okolo 50.

Firemní prodejny mají trojí smysl. Jako další prodejní kanál mohou přispět k zachování objemu výroby. Umožňují také nabídnout čerstvější zboží a širší sortiment, který v řetězcích být nemusí. Významným přínosem je i budování značky a loajality zákazníků k ní. „V případě franchisových prodejen nechceme mít vysoký poplatek, právě naopak, chceme, aby byl koncept zajímavý po všech stránkách pro podnikatele,“ řekl generální ředitel Jaroslav Kurčík.

Obliba nákupů čerstvého pečiva v „rodinných“ pekařstvích mezi Čechy evidentně vzrůstá. Konkurenční koncept Paneria, po vzoru zkušeností v rámci skupiny United Bakeries, také začal s franchisingem. Jako svůj cíl si pro letošní rok dle vyjádření ředitele divize Food and Servise Michala Freibergera vytýčil sjednocení brandu a připojení prodejen Mistr Bäcker pod jednotné označení Paneria. Fúzí tak přibude do portfolia dalších 38 obchodů, čímž se koncept rozroste na 64 poboček a upevní tak své postavení jedničky na trhu.

Další, kdo rozjíždí síť s luxusními pekařskými produkty, je francouzské pekařství PAUL, které na konci července otevřelo již svou šestou prodejnu přímo v srdci Prahy, v ulici Na Příkopech. Ačkoliv je valná většina z 330 poboček ve 23 zemích světa provozována franchisanty, v Česku zatím společnost HDS Retail Czech Republic a.s., která vlastní master licenci na pekařství PAUL, rozvíjí tento koncept vlastními silami.

Podrobnější informace získáte v redakci FranchisingINFO.cz.


Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015