Ugo
Informace o franchisovém systému
Popis franchisového systému
Značka UGO
UGO je česká firma založená v roce 2005, která prorazila díky čerstvým šťávám a konceptu zdravého stravování. V roce 2012 ji koupila společnost Kofola ČeskoSlovensko, díky čemuž došlo k dynamickému rozvoji nejen konceptu UGO Freshbar, ale po roce 2014 i konceptu UGO Salaterie. Dnes UGO provozuje 64 Freshbarů a Salaterií po celém Česku a Slovensku.
100% čerstvé ovocné a zeleninové šťávy nabízí UGO i v balené formě, v lahvičkách ošetřených vysokým tlakem, tzv. paskalizací, díky které nedochází ke ztrátě cenných živin a vitamínů. V síti maloobchodů, ve vlacích nebo na benzinových pumpách si může zákazník koupit i balené UGO saláty, lehčí alternativu menu nejen na cestách. Značka UGO nabízí lehkou cestu ke zdravému stravování. Jsme lídrem zdravého stravování a pestrou nabídkou oslovujeme i širší cílové skupiny.
Záleží nám na původu surovin. Chceme se zapojit do jejich produkce, partnersky ovlivňujeme původ a kvalitu surovin, které jsou součástí našich produktů.
Chováme se EKOLOGICKY. Budujeme zcela zero waste firmu s fungující cirkulární ekonomikou. Již nyní například ve většině restaurací používáme porcelán, sklo a příbory místo jednorázového plastu. Řídíme se heslem: “Nejlepší obal je ten, který nevznikne”.
UGO jako franšízor
Franšízovou spolupráci s partnery jsme poprvé uplatnili v roce 2010, kdy jsme otevřeli první franšízovou provozovnu v Plzni. UGO franšízová spolupráce je dlouhodobé obchodní „manželství“ založené na oboustranné podpoře a důvěře. Proto s námi mnoho franšízových partnerů podniká déle než 10 let. Aktuálně spolupracujeme téměř s 20 franšízovými partnery, kteří provozují více než 30 provozoven.
Ve franšízové spolupráci vidíme úžasné spojení globálního a lokálního přístupu. To, co nás franšízing naučil, je především hledání společných cest. Umíme vytvořit flexibilní model spolupráce pro partnery, kteří s námi sdílí vizi a jsou ochotni se každodenně aktivně podílet na provozu své franšízové pobočky.
Aktuálně nabízíme franšízovou spolupráci v rámci České a Slovenské republiky.
Vlastní provozovny
- 16 x UGO Salaterie (ČR)
- 13 x UGO Freshbar (ČR)
- 2 x UGO Freshbar (SR)
Franchisové provozovny
- 8 x UGO Salaterie (ČR)
- 20 x UGO Freshbar (ČR)
- 5 x UGO Freshbar (SR)
Obrázek provozovny systému
Informace pro franchisanty
Podpora pro franchisanty
- Pomoc, koordinace a schválení vhodné lokality, jednání s pronajímatelem
- Zpracování dispozice provozovny s ohledem na optimalizaci výrobních procesů
- Zpracování projektové dokumentace a vizualizace
- Zpracování odhadu finančního plánu vč. požadavků na cash-flow
- Zajištění všech povolení výstavby a koordinace dodavatelů
- Koordinace výstavby provozovny a zajištění všech dodavatelských služeb a dodávek
- Školení franšízového partnera ve všech oblastech řízení provozu,
- Globální i lokální marketingová podpora Vývoj nových produktů
- Správa IT systému na provozovnách
- Správa dodavatelského řetězce
- Pravidelné poradenství v oblasti provozní dokonalosti
- Vyhodnocování nákladové optimalizace
Potřebná počáteční investice
- UGO Freshbar kiosek
- 15 – 20 m2
- Investice 1,4 mil Kč
- Vhodné lokality: pasáže obchodních center
- UGO Freshbar „zabudovaná jednotka“
- 20 – 60 m2
- Investice v rozmezí 1,8 mil Kč – 2,7 mil Kč dle stavu prostor
- Vhodné lokality: Obchodní centra, dopravní uzly, frekventovaná místa v centru města, office parky
- UGO Salaterie bez lobby (sezení)
- 80 – 120 m2
- Investice v rozmezí: 4,5 mil Kč – 6,0 mil Kč dle stavu prostor
- Vhodné lokality: Foodcourt v rámci obchodních, administrativních či jiných budov
- UGO Salaterie vč. vlastního lobby (sezení)
- 150 – 400 m2
- Investice v rozmezí 6,5 – 12 mil Kč dle stavu prostory
- Vhodné lokality: frekventovaná místa v centru města, obchodní centra
TYPY FRANŠÍZOVÝCH MODELů SPOLUPRÁCE
- Vybudování nové provozovny
- Převzetí již fungující provozovny
- MASTER franšízová spolupráce v případě zahraniční spolupráce
- SOFT franšízová spolupráce v případě převzetí již fungující provozovny, a to za individuálních podmínek
Základní požadavky
KDO JSOU NAŠÍI FRANŠÍZOVÍ PARTNEŘI:
- Každodenně aktivně pracují ve svých franšízových provozovnách
- Změnili své dosavadní pracovní činnosti, aby se plně mohli věnovat budování podnikání se značkou UGO
- Někteří mají zkušenosti z oboru gastronomie, managementu a vedení lidí
- Investovali vlastní prostředky do vybudování či odkoupení provozovny pod značkou UGO
- Jsou to podnikatelé, kteří se stali součástí značky UGO a podílejí se na jejím budování
- A hlavně mají odvahu a patřičný entuziasmus být součástí značky UGO a sdílet veškeré úspěchy a neúspěchy společně s námi
Informace o franchisorovi
Kontaktní osoba pro zájemce o licenci
Lukáš Praus
Více informací
Správcem osobních údajů je UGO trade s.r.o. (Za Drahou 165/1, 794 01 Krnov). Vaše osobní údaje budou zpracovány za účelem poskytnutí podrobností o franšízovém systému Ugo a navázání spolupráce. Poskytování údajů je dobrovolné, je však nezbytné k dosažení výše uvedených účelů. Podrobné informace o zpracování osobních údajů jsou k dispozici v zásadách ochrany osobních údajů na ugo.cz.
PŘEČTI ČLÁNKY
Nejčtenější
Franšízová síť nabízí zdravější alternativu v oblasti fast foodu už bezmála dvacet let. Na inovacích se aktivně podílí i franšízanti.
S franšízou UGO podniká Václav Vávra v Mladé Boleslavi od roku 2013. Nyní se rozhodl pro změnu. Proč se tak stalo a co na jeho krok říká Lukáš Prauss, manažer rozvoje této sítě?
„Po době covidového „temna“ se opět rozhlížíme po příležitostech pro franšízovou spolupráci," říká Lukáš Prauss, ředitel rozvoje UGO Trade.
Franšízový koncept UGO Freshbarů a UGO Salaterií je připraven dál růst. Důležitou roli v něm sehrají kvalitní franšízanti.
Franšízová značka UGO otevřela svou největší Salaterii. Zákazníci pobočku nové generace najdou v samém centru Prahy.
Lucie Remer letos získala v soutěži Ocenění českých podnikatelek cenu za nejzajímavější franšízu Refresh Bistro. Jak budovala svůj karierní postup?
Slovenské franšízové síti La Donuteria se v posledním roce daří prosadit především v zahraničí. Čím oslovuje nové franšízanty?
Jak se odlišit nabídkou v zemi, kde točená zmrzlina sídlí na každém rohu? Tak trochu jiná točená je franšízová síť, která na to má odpověď.
McDonald´s jde zákazníkům blíž i do menších měst a rádi by našli nové franšízanty. Čím chtějí aktuálně zákazníky oslovit?
O současném trendu v rychlém občerstvení jsme si povídali s provozním ředitelem největší franšízové sítě školních bister ReFresh Bistro Filipem Caltou.
Fish & Chips značky Harry Ramsden´s mají za sebou desítky let zkušeností s gastronomií i franšízingem. V Česku jsou na startu.
Nostalgie za socialistickou érou lidi baví nejen v kinematografii a designu, ale také v jídle a pití. Jak z toho udělat úspěšný franšízový model objevilo polské Ministerstvo sledě a vodky.
Franšízy s „jídlem do ruky“ musí rychle reagovat na zákaznické trendy. Ty nám přiblíží manažerka pro rozvoj franšízové sítě Bageterie Boulevard a 360Pizza Markéta Krejčíková.
„Franšízová síť kaváren CrossCafe umí pomoci těm, kteří chtějí začít kavárenský byznys,“ říká ředitel společnosti Mgr. David Štangler.
Franšízová síť Banh-mi-ba ve stylu fast casual sází na oblibu vietnamských baget. Kde má tento byznys další potenciál?
Vašek Hájek za tři roky, do kterých spadala éra covidu, stihl otevřít tři úspěšné franšízy Vosíme.cz. Proč uvěřil právě této pizze?
Informace zadané v katalogu dodávají samotné franchisové systémy. Před podpisem smlouvy o spolupráci by měl každý zájemce posoudit nabídku dané firmy. Redakce si vyhrazuje právo upravit informace o systémech udávaných v katalogu. V případě zjištění, že udávané informace nejsou pravdivé či neaktuální, prosíme, kontaktujte redakci.
PROFIT system franchise services s.r.o. - provozovatel Franchising.cz, informuje, že neshromažďuje ani nezpracovává informace zaslané prostřednictvím kontaktního formuláře. Všechny informace zadané ve formuláři jsou zasílány jako e-mail organizátorovi systému uvedenému v Katalogu franšíz. Uvedený příjemce, který obdrží odeslané informace, je použije s cílem poskytnout informace na zaslaný dotaz. Odeslání jakýchkoliv vašich osobních údajů je dobrovolné a organizátor systému, který obdrží kontaktní formulář, je subjektem odpovědným za shromažďování a zpracování případných osobních údajů.