Pharmaland se mění na BENU

Benu, který je v novém logu společnosti, je mytologický pták pocházející ze starověkého Egypta symbolizující život, energii a inovace.
Čtvrtek
26.04.2012
Jediná franchisová síť lékáren v ČR zahájila rebranding značky. Název změní bezmála 130 lékáren.
 

Český lékárenský trh prochází v těchto dnech velkými změnami. Od prvního dubna se totiž řetězec Pharmaland přejmenoval na BENU. Celá akce by měla být ukončená v červnu. Rozhodnutí přišlo z centrály vlastníka společnosti Pharmaland - Brocacef Holding. Změnou značky chce holandský koncern posílit jednotnou celoevropskou značku pro všech svých 2.000 lékáren a etablovat a rozvíjet nové služby a produkty.

Společnost BENU nyní v České republice provozuje 127 lékáren a z toho 35 je v rukou franchisantů. Podle Michaely Giblové, která má rozvoj franchisové sítě BENU lékáren na starosti, nemusí být franchisantem pouze lékárník. "Majiteli lékáren jsou ze sedmdesáti procent lékárníci. Zbylých třicet procent spadá na lidi, kteří mají třeba ekonomické vzdělání. Tito klienti snáze rozumí výhodám, které franchisový projekt lékárně přináší," říká Giblová.

Řetězec své pobočky provozuje po celé republice. Přesto by svou síť rád posílil na Jižní Moravě a Vysočině. Nejlepším místem pro lékárnu zůstávají obchodní a nákupní centra. "Oslovujeme lékárny nezávisle na tom, v jaké lokalitě jsou. Samozřejmě, že centra jsou nejlepší, ale jednáme i s lékárnami poliklinického typu, lékárnami na náměstích i takzvanými streetovými lékárnami," dodává Giblová.