Síť Naturhouse v Česku otevřela už 66 center Naturhouse, ve velké většině franchisových. Na Slovensku se v síti nachází 12 poboček.
pondělí
26.05.2014
Společnost Reduccia úspěšně otestovala mikro koncept Naturhouse pro menší města. Letos chystá spoustu novinek.
 

Rozkvět zažívá u nás síť dietetických center Naturhouse. Od svého založení v roce 2008 jejich služeb využilo už 100 tisíc klientů. V letošním únoru se pustila i do plánu rozvíjet se i v menších městech s tzv. mikro konceptem Naturhouse. Prvním městem se stal Turnov, kde společnost Reduccia, která drží master-licenci Naturhouse, otevřela první vlastní mikro pobočku. „Za tři měsíce provozu si centrum získalo stálou klientelu, ihned po prvním měsíci provozu vykázalo černá čísla a také terapeutické výsledky,“ komentuje provoz Jan Gonda, majitel firmy Reduccia.

Na základě úspěšnosti pobočky v Turnově chystá firma otevření prvního franchisového mikro centra Naturhouse v Benešově. Tento typ je vhodný pro města s 10 až 19 tisíci obyvateli a investice na zavedení vyjde na 290 tisíc korun. Mimo to se pracuje i na rozvoji standardních center. „Letos jsme otevřeli už 3 franchisové pobočky a pracujeme na 7 nových,“ říká Jan Gonda s tím, že v rámci rozšiřování sítě firma nabídne odkoupení vlastních zavedených prodejen franchisantům.

Vzdělání do popředí

Společnost Reduccia také pracuje na zdokonalování služeb nejen pro zákazníky, ale také franchisanty. „Velmi se nám osvědčili workshopy pro personál na pobočkách i pro franchisanty. Letos připravujeme další, které se konají nejen v Praze, ale nově i v Brně a Bratislavě,“ zdůrazňuje Jan Gonda a s novinkami pokračuje: „Pro franchisanty jsme také spustili první část nového software, který přispívá k efektivnější práci s klientem a umožňuje nám rychlejší vazbu mezi centrálou a franchisanty.“

Naturhouse míří i do oblasti vzdělávání, kdy společně s americkou univerzitou připravuje vzdělávací program Naturhouse University za účelem vyššího vzdělávání dietologů a franchisantů. „U nás budou moci dietologové a franchisanti získat titul MBA, na kterém se budou podílet vyhlášení odborníci z řad dietologie, lékařů i managementu,“ prozrazuje Jan Gonda. Rozhodnutí uceleného vzdělání vzešlo z podnětu z řad dietoložek a franchisantů. Od nového roku také  výživové poradny Naturhouse rozšířily portfólio produktů o další 2 na 122 a evidují vyšší zájem rodičů o zdravé stravovací návyky dětí.