„Pokud se franšízanti chtějí uplatnit v oboru farmacie s lékarnou BENU, budou mít za sebou partnera, který pravidelně investuje do marketingu. Návratnost investice, která je asi 1,5 milionu korun, se pohybuje v horizontu jednoho roku,“ říká manažerka franšízingu Michaela Giblová.
Úterý
17.05.2016
Management BENU posiluje franšízový tým a testuje funkčnost e-shopu u prvního franšízového partnera.
 

Spojení kamenného obchodu s e-shopem je zákazníky vítanou kombinací, která je stále častější nejen v sektoru sportu, ale i v oblasti farmacie. Lékárny BENU tuto možnost do své struktury zahrnuly v září loňského roku, aby mohly nabízet všechny formy nákupů. V rámci franšízové sítě se momentálně testuje pilotní provoz, který se má v případě úspěchu rozšířit mezi další franšízanty. „Vždy se snažíme nejprve vše vyzkoušet na kmenových lékárnách. Pokud jde vše bez problémů, navrhujeme franšízantům pilotní zkoušku a pak v případě zájmu nabídku rozšiřujeme do celé franšízové sítě,“ říká o procesu zavádění e-shopů mezi franšízanty manažerka sítě Michaela Giblová.

Kromě zvyšování zákaznického pohodlí se chce řetězec zaměřit na zefektivnění kvality služeb v lékárnách. „Za tím účelem zavádíme Mystery shopping a školení, které má našim  franšízantům, potažmo jejich zaměstnancům, ulehčit práci a zároveň zdokonalit komunikaci směrem k zákazníkům,“ říká o zlepšování služeb Michaela Giblová s tím, že franšíza je vhodná i pro zavedené lékárny, které by mohly pod známou značkou a s centrálním marketingem dosahovat lepších finančních výsledků.

Mezi výhody konceptu, který má nyní 186 lékáren a z toho 56 franšízových, patří podle Michaely Giblové především zázemí a zkušenosti mezinárodní lékárenské a distribuční sítě, která kromě Česka působí v dalších 23 zemích. Svým franšízantům nabízí slevy od dodavatelů, platby za product placement nebo sell-out bonusy pro zaměstnance. „V současnosti hledáme nové cesty, jak zájemce o franšízu BENU oslovit, protože minulý rok byl ve znamení stagnace. Proto jsme posílili franšízový tým, od kterého si velice slibujeme, ale výsledky budeme moci zhodnotit až v příštím roce,“ uzavírá novinkami Michaela Giblová.