Konopné lékárny nabízejí nejen konopné prostředky k prodeji, ale také vzdělávají a informují o konopí a jeho zdravotních účincích. Nové působí značka v Trnavě.
pondělí
24.07.2017
Koncept českých Konopných lékáren expanduje nyní na Slovensku. Franšízanti mají kromě prodeje za úkol i šířit osvětu o konopí.
 

Konopné lékárny lze najít na Slovensku v Žilině, nově také v Považské Bystrici a Trnavě. Tamní pobočky se stejně jako ty české zaměřují na konopné potravinové doplňky, kosmetiku i zdravotnické prostředky značky Carun. Konopné lékárny mají ve svém sortimentu zdravotnické prostředky, kosmetiku či doplňky stravy vyrobené z legálně dostupného konopí.

„Snažíme se lidem nabídnout léty osvědčené produkty z konopí připravené pomocí moderních technologií. Máme tak v sortimentu základní kosmetiku pro pomoc proti kožním obtížím i přípravky pomáhající s řadou dalších onemocnění. Jsme rádi, že nyní můžeme pomoci i na Slovensku,“ říká Jiří Stabla, zakladatel sítě Konopných lékáren a majitel společnosti Carun Pharmacy.

Šířit osvětu o účincích konopí

Tým pracovníků každé provozovny Konopné lékárny má podle Stably za úkol výrobky nejen nabízet, ale také šířit osvětu o konopí a jeho účincích. To je totiž hlavní poslání jeho podnikatelského konceptu. „Naším cílem je vrátit prostředky z konopí zpět do běžného života lidí. Konopí pomáhá vyřešit řadu zdravotních problémů díky účinným cannabinoidům. Tyto látky se v přírodě vyskytují pouze v rostlinách konopí,“ vysvětluje.

Kromě toho by franšízanti Konopné lékárny měli vyznávat zdravý životní styl, chybět by mu neměly organizační schopnosti a ideálně by měl mít také zkušenosti s vedením týmu a obchodu. Konopná lékárna umožňuje 3 rlzné varianty pro franšízové provozovny: ostrůvek v rámci nákupních galerií, zapuštěnou obchodní jednotku, či shop in shop. Provozovna má být veliká minimálně 30 čtverečních metrů. Celková investice do nové prodejny včetně vstupních poplatků je asi 300 tisíc korun.