Celková investice do pobočky Contours je 750 tisíc korun. Návratnost je spočítána na jeden až tři roky.
pondělí
07.05.2012
Fitness cvičení pro ženy Contours chce letos rozjet deset nových poboček. Nejbližší se otevírá v Olomouci.
 

Původně americký fitness koncept určený pro ženy v současnosti provozuje tři vlastní a 20 franchisových poboček, z toho 16 v Česku a čtyři na Slovensku. Už dříve bylo ústy Ondřeje Velce, jednatele společnosti Alfréd, která Contours provozuje, potvrzeno, že v letošní roce by se síť měla rozrůst o dalších deset provozoven. Stanovený plán se podle něj podaří splnit. "Už brzy, na přelomu jara a léta, otevíráme pobočku v Olomouci," upřesňuje Velc.

Důvodem, proč je franchisový koncept Contours určen pouze pro ženy, spočívá v tom, že ženy se v posilovnách často před muži stydí cvičit. "Stydí se buď kvůli eventuální nadváze nebo způsobu provádění cviků. Nikomu, a ženám zvlášť, není příjemné, když jejich snahy někdo nemístně komentuje," myslí si Velc.

Podobný cvičební program pro muže se společnost provozovat nechystá. Společnost Contours se nyní snaží stále lépe propracovávat stávající koncept a zároveň zlepšovat všechny parametry poskytovaných služeb. Výraznějšímu rozvoji této speciální fitness sítě brání podle Mašáta menší ochota bank půjčovat na podobné franchisové projekty. Zájem o licence je přitom podle něj vysoký.