Daří se hlavně v menších městech

Podle Petra Kořínka musí franchisant umět pracovat se svým týmem.
pondělí
23.07.2012
Nejen o boomu fitness jsme si v Rozhovoru týdne povídali s ředitelem frachisové sítě EXPRESKA Petrem Kořínkem.
 

Letos jste plánovali otevřít šedesát franchisových poboček. Splníte tento cíl?
Otevřených provozoven budeme mít minimálně padesát pět a věříme, že se nám naše cílená šedesátka podaří. Není důvod o tom pochybovat.

Jakým způsobem vybíráte vhodné franchisanty? Jaké máte na ně požadavky?
Takový člověk musí být podnikavý, proaktivní, pozitivní, chtít se vzdělávat, musí uznávat a podporovat zdravý životní styl, zdravou váhu a výživu. Musí mít schopnosti dělat lokální marketing a vést a motivovat svůj tým trenérek a nutričních specialistek. Vše ostatní partnera naučíme - jak si otevřít a provozovat svůj klub, jak nastavit účinný obchodní a prodejní model, jak používat jednotlivé marketingové nástroje, jak pracovat se svým týmem. Požadavkem je také nutnost dosáhnout na počáteční investici do pět seti tisíc korun bez daně z přidané hodnoty.

Ve kterých lokalitách se Vašemu konceptu nejlépe daří?
Nejlépe se daří expreskám v menších městech od deseti do jednoho sta tisíc obyvatel. V těchto lokalitách je reklama jednodušší a klientela dlouhodobější. V České republice vidíme největší příležitosti právě ve městech nad deset tisíc obyvatel.

Jak se Vám daří s expanzí na Moravu, kde příliš zastoupeni nejste?
Zájem klientek o naše služby na Moravě předčí naše očekávání. K dnešnímu dni máme 5 provozoven v ostravském regionu a další otevíráme brzy ve Frýdku-Místku. V současné době vidíme velkou příležitost na Jižní Moravě, v okolí Brna. V Brně máme zatím pouze jednu provozovnu a plánujeme větší expanzi.

Jak byste zhodnotil tuzemský trh s krásou a fitness? Stále pokračuje boom nebo už začíná být trh přeplněný?
Boom teprve začíná. Jsme na začátku vlny, kdy si klientky uvědomují, že je důležité se starat o své zdraví, cvičit a správně se stravovat. Nikdy více než nyní neměly ženy v České republice potřebu žít zdravěji.