Do třiceti let máme tělo „od pána boha“

Vlastní zkušenosti / Zakladatel Body Express Tomáš Krmíček je několikanásobný mistr republiky a mistr světa ve sportovním aerobiku. Své zkušenosti využil také při budování sítě EMS studií.
pondělí
30.10.2023
Body Express je franšíza EMS tréninkových studií, která klientům už za 20 minut týdně pomohou cítit se ve svém těle lépe. Letos se rozrůstá tempem jedna pobočka za měsíc.
 

Studia se rozrůstají v blízkosti administrativních budov, kanceláří a centrech měst. Všude tam se vyskytuje klientela, která bojuje s časem a zároveň cítí potřebu pečovat o své zdraví a vzhled. Kde hledat další potenciál rozvoje a pro koho je toto podnikání vhodné? Na to jsme se zeptali zakladatele Body Express Tomáše Krmíčka.

O kolik se od loňského roku zvedl počet poboček?

Za posledních 12 měsíců jsme vyrostli o 12 poboček a nyní slavíme čtyřicítku v celkovém počtu. Další dvě studia otevřeme do měsíce.

Kde vidíte největší potenciál pro založení nových studií?

Největší potenciál je na Severní Moravě a na Vysočině. Působíme úspěšně jak ve velkých městech, například v Praze je již 11 studií, tak v malých, kde žije i s okolím zhruba 5-10 tisíc obyvatel. Velmi silný máme například region severních Čech, od Chomutova po Ústí nad Labem je v provozu 7 poboček.

Jaký typ klientů vaše služby vyhledává? S jakou cílovou skupinou by si franšízanti měli rozumět?

Hlavní cílová skupina je 35+. V naší branži se říká, že do 30 let má člověk tělo od pánaboha a potom se musí začít snažit. My mu to snažení ulehčíme a zkrátíme na 20 minut jednou týdně. Pak mu jeho tělo dobře funguje, lépe vypadá a on si užívá života, jak potřebuje. A to do vysokého věku. Není výjimkou, že v našich studiích potkáte i sedmdesátníky.

Kolik lidí – trenérů a personálu je nejméně potřeba?

Celkově potřebujeme 2 pracovní úvazky na studio, které ale máme rozdělené mezi až 10 trenérů. Kromě nich a samotného franšízanta již není nikoho dalšího potřeba. Spoustu procesů a činností máme  automatizovaných nebo se o ně stará franšízor - poskytovatel licence.

Komu byste podnikání s Body Express doporučil? Jaký typ lidí je pro tuto franšízu ideální a má tak největší šanci uspět?

Franšízant Body Express musí chtít pomáhat lidem, aby se jim v jejich tělech lépe žilo. Musí být komunikativní a tuto schopnost vyžadovat i od svých spolupracovníků. Všechno ostatní jej naučíme. Máme ucelený školicí proces na úrovni managementu i trenérů, perfektně nastavená pravidla provozu a pracujeme s nejlepší německou technologií v oboru. To vše dohromady přináší nejlepší efekt pro klienta, personál i franšízového partnera.


Body Express studiu stačí 50 m2 / Výhodou pro franšízanty je, že na rozdíl od fit center potřebují jen malou plochu provozovny.