Franšíza jako volba šampiónů

Aby Floyd Mayweather dokázal přivést svou podnikatelskou vizi k životu, sestavil tým vedoucích pracovníků s letitými zkušenostmi v oblasti franšízy, kondice a rozvoje podnikání. Využívat che staré budovy, franšízing má urychlit expanzi a eliminovat ekonomická rizika.
Pátek
22.09.2017
Po Usainu Boltovi vstupuje do franšízingu i neporažený boxerský král. Floyd Mayweather zakládá v USA franšízovou síť fitness center.
 

Na podzim se v jižní Kalifornii otevřou dveře první tělocvičny franšízové sítě Mayweather Boxing & Fitness, jejímž majitelem není nikdo jiný, než slavný Američan Floyd Mayweather. Boxerský šampion a jeden z nekdražších sportovců světa hodlá skrze svou novou značku sdílet vášeň pro rodinu, kondici a komunitu. Společnost chce budovat s přesvědčením, že fyzický stav a zdraví by nemělo být determinováno sociální a ekonomickou situací jednotlivců.

Naopak, každý by podle Mayweathera měl mít přístup ke kvalitním fitness prostředkům, a těžit z nich dostupné výhody. Pobočky Mayweather Boxing & Fitness by měly vznikat postupně po celém světě, jen v USA jich má podle magazínu Forbes vyrůst na 500. Mayweather se chce soustředit i na lokality, kde žijí různé komunity, a kde se obvykle podnikatelé do investic příiš nevrhají. Lidem každého společenského postavení chce slavný boxer pomoci k efektivnímu posilování a cvičení tak, aby jejich námaha přinášela kýžený efekt.

Chci být jako on!

Vůbec poprvé tak Floyd Mayweather odhalí vlastní speciální tréninkové metody, které ho více než 20 let spolehlivě udržovaly ve světové boxerské špičce. Současně má v plánu boxer také představit mobilní aplikaci, který by měla pomáhat jeho svěřencům i při cvičení mimo tělocvičny sítě Mayweather Boxing & Fitness. Za poplatek se tak skrze mobil stane jejich osobním trenérem a rádcem. Ředitel vznikající franšízové sítě James Williams dodává, že trend ukazuje touhu obyčejných spotřebitelů po vrcholovém tréninku, který pravidelně absolvují ti nejlepší sportovci světa. Boxerské fitness centrum je podle něho ideálním řešením nové poptávky.

"Celý život jsem se věnoval boxu a fitness, a nyní jsem se rozhodl tyto zkušenosti přinést do fitness byznysu," říká Mayweather. "Budeme mít speciální programy pro děti, rodiče, i aspiranty na skutečně vyrcholové sportovce, prostě pro každého, kdo chce svou energii vložit do něčehé správného," přibližuje svůj podnikatelský koncept. Jak tvrdí, jeho tréninkové programy budou těmi nejlepšími, budou postavené na základě vlastních zkušeností a cvičení, a budou přístupné i těm, kteří z různých důvodů obvykle takové možnosti moderního sportovního vyžití nemívají.