Výsledky Partners lámou rekordy

Široká nabídka pro klienty / Majitel Partners marketu má k dispozici celé portfolio finančních a poradenských nástrojů a bankovních produktů s přímým přístupem do bankovního systému. Loni k tomu přibyly i služby v oblasti životního pojištění nově vzniklé pojišťovny Simplea, která je součástí finanční skupiny Partners.
Pátek
07.08.2020
Obrat finanční skupiny Partners se přiblížil 1 miliardě Kč. Výrazně k tomu přispěly i franšízy Partners market.
 

Růst obratu finanční skupiny v první polovině roku byl tažen především růstem provizí za správu a servis investičních a pojistných portfolií klientů. Vzrostl také objem nových jednorázových a pravidelných investic. Dařilo se i v oblasti hypoték. „Partners zažili nejlepší polovinu roku od svého založení v roce 2007,“ říká Petr Borkovec, generální ředitel Partners finanční skupiny, který počítá s tím, že v roce 2020 přesáhne její obrat plánované 2 miliardy Kč.

Úspěšných 6 měsíců mají za sebou také majitelé Partners marketů. Franšízovým bankovním a poradenským pobočkám se totiž daří zrychlovat růst. Celkový provizní obrat franšíz dosáhl během prvního pololetí tohoto roku 171 milionů Kč, což představuje 21% meziroční nárůst. Provize za péči a správu kmenů meziročně vzrostly dokonce o 55 % a tvořili 33 % provizního obratu poboček. Vygenerovaly tak jejich majitelům „pasivní“ příjem ve výši 58 milionů Kč. A to se hodí zejména v době ekonomického zpomalení, jakého jsme v současné době svědky. „Prostě bambus - exponenciála i pasivní příjem a kmeny rostou nejdříve pomalu, pak zrychlují. Kouzlo kmenotvornosti v našem byznysu funguje stejně jako magie složeného úročení,“ doplňuje Petr Borkovec.

Top 3 pobočky v síti Partner market dosáhly průměrného měsíčního obratu převyšujícího 1,1 milionu Kč a poprvé tak přesáhly magickou hranici 1 milionu Kč. Průměrný provizní obrat Top 10 poboček vzrostl o 21 % na 792 tisíc Kč. Pro nové franšízanty Partners marketů mohou být tyto výsledky dobrou motivací do budoucna. Plánem je do konce letošního roku zaokrouhlit počet franšízových poboček ze současných 93 na 100.

 

 


Nové pobočky ve středních Čechách a na Moravě / Zatím poslední Partners market zahájily svůj provoz ve Vsetíně a v Kolíně. Kolínský Partners market je stejně jako ostatní pobočky této sítě v rukách franšízového partnera. Stal se jím Martin Macho.