Pandemie nám přinesla nové klienty

S cvičením za klientem / Investice do franšízy BodyBody Home & Office činí pro trenéry 30 tisíc Kč. Trenéra franšízor proškolí ve všech oblastech podnikání a získá zároveň i EMS certifikaci.
pondělí
21.06.2021
„Letos chceme s konceptem BodyBody Home & Office expandovat i mimo Prahu, prozrazuje Ivana Aquin," spolumajitelka franšízy BodyBody.
 

Pandemie COVID-19 uštědřila fitness sektoru citelnou ránu. Jak se budete zpětně dívat na uplynulý rok a půl?
Uzavření celého fitness sektoru bylo něco, co jsme si nikdy nedokázali představit. Během první vlny jsme naivně očekávali uzavření v řádech dnů, ale nakonec se z toho staly měsíce, což nás zasáhlo převážně ekonomicky, ale i psychicky asi jako kohokoliv, komu bylo neumožněno podnikat. Na druhou stranu to byl pro nás impuls brát krizi jako výzvu, ohlédnout se zpětně, zastavit se a začít přemýšlet o tom, kam chceme směrovat a jaké jsou nové příležitosti na trhu. Pro nás tou příležitostí bylo posílení konceptu BodyBody Home & Office, kdy trenéři jezdí s EMS technologií za klienty domů nebo do kanceláře. Zároveň jsme zavedli nový e-shop s výživovými doplňky. Za franšízou stojím nejen já, ale i moji businessoví partneři Seen Aquin a Pavel Svetlošák. Jsme tým, který dokáže reagovat na změny okamžitě, což bylo v této době důležité. Poučením z pandemie je to, že posilovat a podporovat spolupráci mezi partnery v rámci franšízy je nesmírně důležité, neboť především ve sdílení zkušeností a vzájemné spolupráci mezi partnery je v krizi ta opravdová přidaná hodnota franšízových systémů. 

Podařilo se všem vašim franšízantům dobu lockdownu „přežít“? Kolik poboček momentálně funguje na tuzemském trhu?
Z celkového počtu 12 studií již naši partneři neotevřou dvě studia. Jedná se vůbec o první uzavřená studia od začátku našeho podnikání. Aktuálně tedy máme 10 poboček po celé ČR a plánujeme otevřít další. Již nyní máme s našimi novými partnery a investory vytipované lokality pro otevření. Prioritou je najít vhodného partnera v Liberci, kde došlo k uzavření studia a kde je již určitá klientela.  

Ve vašem oboru je důležité zůstat v kontaktu s klienty. Jak toto vaši franšízanti zvládali? 
Naši partneři jsou skvělí! V momentě, kdy byly informace o plánovaném lockdownu a uzavření fitness sektoru, jsme vytvářeli pro naše partnery komunikační strategii doplněnou o grafiku tak, aby mohli rychle reagovat na každou změnu a efektivně komunikovat s klienty. Trenéři také komunikovali i s klienty na individuální bázi a pokud to bylo možné nabízeli jim tréninky u nich doma. Já osobně jsem komunikovala s Českou komorou fitness a přeposílala aktuální informace na naše partnery, kterým jsem byla i podporou při zorientování se v nejrůznějších dotačních programech. Omezení podnikání není pro nikoho příjemné, a proto jsme se snažili být našim partnerům velkou oporou.

Od 17. května máte opět otevřeno. Jaký vidíte zájem klientů o návrat ke cvičení v BodyBody?
Stálým a aktivním klientům jsme automaticky prodloužili jejich zakoupené tréninkové balíčky a všechna studia každého z nich informovala o otevření. Návštěvnost našich studií po znovuotevření se víceméně hned vrátila na obsazenost před pandemií. Je vidět, že klienti se v našich privátních studiích pro maximálně dva klienty cítí bezpečně. Cvičení a celkový koncept našich BodyBody studií jim velmi chyběl, dostávali jsme mnoho zpráv nejen ohledně opětovného otevření, ale také se nám dostávalo velké podpory z jejich strany. Někteří klienti si zakupovali online tréninkové balíčky i během uzavření a vyjadřovali tak podporu našim partnerům. Nárůst vnímáme u nových klientů, kterým se náš koncept privátního prostředí líbí a nyní jej vidí jako velmi bezpečnou variantu cvičení během aktuálních omezení.

Jaký je mezi potenciálními franšízanty zájem o koncept BodyBody Home & Office?
Koncept BodyBody Home & Office spravuje náš nový Masterfranšízant, který má na starosti veškerou operativu spojenou s vyhledáváním nových trenérů a marketingovou strategií. Samozřejmě se na všem také podílíme jako hlavní majitel značky BodyBody a figurujeme jako poradce v otázkách dalšího vývoje. Aktuálně máme pro Prahu 2 trenéry a během tohoto roku bychom chtěli expandovat do dalších měst v ČR. Zájem mezi trenéry stát se franšízovými partnery je velký, neboť se jedná o velmi unikátní podnikatelskou příležitost. Do startu podnikání nepotřebují žádné velké investice, přičemž potenciál výdělku je velmi zajímavý. Požadavky na trenéry jsou proto vysoké, musí být perfektní trenéři a umět skvěle komunikovat s klientem. 

Jaké jsou plány ohledně rozvoje Vaší sítě pro letošní rok?
V tomto a příštím roce plánujeme další růst našich obou franšízových konceptů, tj. konceptu malých privátních studií i konceptu BodyBody Home & Office, který již nyní nabízíme našim klientům v Praze privátní tréninky na velmi vysoké úrovni. Momentálně komunikujeme s novými partnery a investory, se kterými připravujeme lokality pro nová BodyBody studia. Hledáme také masterfranšízanta pro slovenský trh. Naší expanzi by mělo pomoct i financování BodyBody studií, které nyní připravujeme.


Jasný plán / „Aktuálně máme 10 poboček po celé ČR a plánujeme otevřít další. Již nyní máme s našimi novými partnery a investory vytipované lokality pro otevření,“ říká spolumajitelka konceptu BodyBody Ivana Aquin.