Příležitost i v malých městech / Franšízant Edukido může působit ve městech s nejméně 20 tisíci obyvateli. Podle vedení konceptu však praxe ukazuje, že kurzy fungují také ve venkovských oblastech.
pondělí
04.10.2021
Vzdělávat děti díky franšízantům chce v Česku franšíza Edukido. Kdy je nejvhodnější čas se začít ucházet o licenci?
 

Zájem o franšízové licence vzdělávacího konceptu Edukido v poslední době roste, a to nejen na domácím polském trhu. Uchazeči se hlásí i ze zahraničí, včetně Česka a Slovenska, kde vedení společnosti aktuálně hledá nové franšízanty. Jejich úkolem bude otevírat a vést kurzy pro děti ve věku 3 až 12 let. Výhodou je, že není nutné, aby měli vlastní učebny. Na spolupráci se mohou domluvit s mateřskými či základními školami.

Investice do pořízení individuální licence začíná na 850 eurech za lokalitu s cca 20 tisíci obyvateli, za licenci na působení v oblasti se 120 tisíci obyvateli franšízant zaplatí 5 000 eur. Nutným výdajem, se kterým franšízant musí počítat, je ten na zakoupení sad stavebnice LEGO, která je hlavní učební pomůckou. Ty ho přijdou na 3 000 eur. Za marketingové materiály zaplatí poplatek ve výši 350 eur.

Franšíza pro celou zemi

Značka Edukido však v Česku nabízí příležitost i zájemcům o master-franšízovou licenci.  Vstupní poplatek pro master-franšízanta, který mu zaručí exkluzivitu pro celou Českou republiku, činí 25 tisíc eur. Dalších 3 350 eur pak vydá za marketingové materiály a učební LEGO sady. V rámci povinností bude zajišťovat nejen chod svých kurzů, ale také překlad veškerých materiálů z angličtiny nebo polštiny a akvizici jednotlivých franšízantů.

Jak říká Key Account Manager společnosti Edukido Joana Małek, zájemci, kteří by rádi své podnikání a kurzy rozjeli ve 2. pololetí školního roku, by měli ideálně centrálu společnosti Edukido kontaktovat během listopadu či prosince. Ale proč čekat, když se nabízí příležitost setkat se dříve. Zástupci Edukido se totiž představí na blížícím se varšavském franšízovém veletrhu, který se uskuteční od čtvrtka 14. do soboty 16. října v Paláci kultury a vědy. „Velmi se těšíme na zájemce o licence z České republiky. Díky varšavskému veletrhu máme skvělou příležitost potenciální franšízanty seznámit s celým naším konceptem a odpovědět jim na všechny otázky, které je v souvislosti s ním napadají,“ doplňuje Joanna Małek.    


Kurzy ve školách i školkách / Franšízantům Edukido odpadají komplikace spojené s hledáním a úpravou samostatných prostor pro jejich kurzy. Pořádat je totiž mohou například v mateřských školkách a školách, či v jiných vzdělávacích