Franšíza pro milovníky zvířat / Franšízant musí rozumět potřebám chovatelů. V České republice dva miliony domácností vlastní alespoň jednoho psa, necelých jeden a půl milionu kočku.
Úterý
02.01.2024
Franšízová síť Husse založila svůj úspěch na dvou faktorech – většina domácností má doma psa nebo kočku. Tím druhým je, že obstarat svou rodinnou “smečku” často nestíháme.
 

Švédský výrobce krmiv pro kočky, psy a koně se celosvětově prosadil s myšlenkou, že kvalitní prémiové krmivo je potřeba spojit také s profesionální službou. Rozhodli se chovatelům zvířat zjednodušit život a krmivo vozit až k nim domů. Kdokoli občas tahá domů pytle granulí nebo steliva, pochopí přidanou hodnotu toho, že vám zásoby zástupce značky doveze až domů. A nejen to – probere s vámi aktuální potřeby, zdravotní stav anebo problémy vašich zvířat. Tedy nejste odkázaní na nahodilé hledání po internetu a nemusíte s každou otázkou běžet k veterináři. Zkušený a proškolený zástupce svým zákazníkům dovede poradit. Díky tomu Husse expanduje ve více než 50 zemích světa a jen u nás už okolo 20 000 lidí spoléhá na to, že bude miska jejich zvířat plná bez nutnosti vozit zásoby z chovatelských potřeb. Celosvětově se obrat Husse navýšil meziročně od roku 2022 až o 15 % a v naší republice asi o 10 %.

Nová výroba, nové možnosti

Z toho důvodu Husse ve Švédsku chystá novou výrobu, která bude připravena na podstatné navýšení kapacity, a nejen to. Přibydou samozřejmě nové příchuti, ale také veterinární diety. Nabízet veterinární krmiva pro zvířata s trvalým zdravotním omezením je sice výrobně náročnější, zato ale obchodně velmi strategické. Zvířata totiž na této dietě jsou často několik let a běžné značky na tyto potřeby nejsou připraveny. Pro Husse tak vzniká prostor své zákazníky neztratit ani při zásadní změně zdravotního stavu zvířete.

Husse hledá nové franšízanty

Koncept značky je stále založený na přímém prodeji a osobním kontaktu. Franšízantům sice doporučují i showroomy, ale ty nejsou podmínkou. Nejdůležitější práce spočívá stále v terénu a neustálé péči o rozvoj svého regionu. „Nejvíce nám v současnosti chybí noví franšízanti například v oblasti Zlína, Jihlavy a našli bychom i další. Aktivní franšízanti si mohou vydělat opravdu hezké peníze a svůj čas si organizují sami. Zkrátka čím více času se rozvoji své sítě věnují, tím lepší výsledky mají,” vysvětluje franšízorka Andrea Kunešová.

Práce vyžaduje schopnost zvládat vlastní time management a je potřeba rozumět potřebám zvířat i jejich chovatelů. Těžko si proto představit osobní přístup a poradenství někoho bez upřímného zájmu o chovatelství. „Nejlepší zkušenosti máme s lidmi, kteří za sebou mají už hezkých pár let v různých korporátech a firmách. Mají spoustu zkušeností, ale cítí, že potřebují změnu. Organizovat si věci po svém, být v kontaktu s lidmi a úplně změnit dosavadní činnost,“ vysvětluje Andrea Kunešová. Zájemci musí počítat s tím, že budou potřebovat vlastní auto a také investují zhruba 100 000 Kč zahájení podnikání. 


Byznys na osobní úrovni / Do začátku podnikání stačí 100 000 Kč, vlastní auto a odhodlání najít si cestu k chovatelům.