Pracovní móda jako byznys / Sortiment oděvů, pomůcek a doplňků Ardon se rozrůstá. Díky tomu všechny pobočky v loňském roce byly ziskové.
pondělí
29.01.2024
„Jsme velmi rádi, že i přes nepříznivou ekonomickou situaci v maloobchodě se všem prodejnám podařilo růst,“ říká franšízor Tomáš Voženílek.
 

Pracovní oděvy, pomůcky a doplňky známých značek i vlastní produktové řady Ardon nosí do zaměstnání zástupci mnoha profesí. Pokud právě přemýšlíte o vlastním byznyse, přečtěte si rozhovor o tom, jak tato franšízová síť podporuje své členy.

Jaký je v současné době nárůst poboček?

Roční nárůst poboček se v roce 2023 pohyboval v průměru mezi 10-20 % oproti roku 2022. Jsme velmi rádi, že i přes nepříznivou ekonomickou situaci v maloobchodě se všem podařilo vygenerovat nárůst a pobočkám se daří. Na začátku roku 2023 otevřel náš franšízant prodejnu ve Dvoře Králové a velmi rychle si prodejna získala spoustu spokojených zákazníků. Líbí se jim především design prodejny, nabídka kvalitního zboží a přístup personálu. Obraty této prodejny předčily očekávání jak naše, tak i franšízanta.

Chystáte některé nové?

Momentálně nepřipravujeme žádnou pobočku pro našeho franšízanta. Měli jsme několik zájemců, ale rozhodovací proces náš, i jejich, je delší, potřebují více času na analýzu naší nabídky.

Jaké jsou vaše plány pro 2024?

Na základě našich zkušeností neustále pracujeme na zdokonalování našeho franšízingového systému, abychom mohli nabídnout ještě atraktivnější podmínky pro zájemce. Vylepšení a revize našeho systému je hlavním naším plánem pro rok 2024.

Kde nyní vidíte prostor na trhu?

Situace v maloobchodě není jednoduchá a také letošní rok bude určitě náročný. Prostor vidíme hlavně u našich stávajících partnerů, kteří naši značku dobře znají a úspěšně prodávají. Chceme přesvědčit hlavně je, že franšíza s námi a zázemí silné značky je tou nejlepší volbou pro růst v podnikání.

Jaké novinky v sortimentu chystáte?

Příští rok chystáme opět dvě nové kolekce v pánské sekci a další rozšíření dámské sekce.

Které tři nejdůležitější věci musí budoucí franšízant vědět?

Franšízant by měl vědět, že franšíza vyžaduje jeho maximální nasazení, spoustu disciplíny a sebemotivace, ale stojí to za to. A také že Ardon tady bude vždy pro něj.


Mgr. Tomáš Voženílek, majitel franšízy Ardon / Do začátku podnikání je vhodné jít se znalostí lokálního prostředí a kapitálem zhruba milion korun.