pondělí
17.06.2024
Pánské vousy hlásí návrat do módy už pár let. Zanedbaná image je naopak „out“. Franšíza Gentlemen Barber Shop na tom umí vydělat.
 

V sousedním Polsku se úspěšně rozrůstá síť salonů pro muže, které si zakládají na vysoké úrovni služeb a moderním prostředí. Za poměrně krátkou dobu v Polsku vzniklo 33 prosperujících provozoven, z toho 25 franšízových, a ve fázi příprav je několik dalších. Pouze pár franšízantů jsou lidé přímo vyučeni v tomto oboru. To je dobrá zpráva pro všechny, kteří se zajímají o současné trendy, životní styl a podnikání. Svůj salon můžete otevřít i bez znalosti tohoto řemesla. Franšízant by měl podnik řídit, dohlížet na něj, nemusí zde přímo pracovat. Držitelé licencí jsou tak převážně investoři a podnikatelé, kteří franšízu mají jako pasivní příjem. Při provozování tří poboček je již výhodné najmout manažera, který se zabývá řízením podniku.

Potenciál je ve městech s 20-25 tisíci obyvateli, samozřejmě, že v úvahu padají také větší města, ale zde je konkurence vyšší a je potřeba počítat s mnohem aktivnějším marketingem. Franšízant by si v daném městě měl najít prostory v centru, s možností dobré viditelnosti, zhruba o velikosti 35-40 m2, aby zde mohl umístit 4 holičské stojany. Počáteční investice činí zhruba 25 000 euro a návratnost franšízor deklaruje průměrně kolem jednoho roku. Centrála franšízantům na počátku pomůže s výběrem vhodné lokality, náborem zaměstnanců a školení v Gentlemen Barber Academy. Předchozí zkušenosti ani praxe zaměstnanců v oboru nejen, že není nutná – franšízor dokonce takový personál doporučuje. Nemají totiž špatné návyky  z předchozích zaměstnání a školení, a snáz se tak naučí přesně to, co koncept znamená v praxi.


Gentlemen Barber Shop / Franšíza salonů pro muže, kterou mají většinou franšízanti hledající pasivní příjem.