Matematika jako franchisa

Zájemce o licenci musí znát dokonale angličtinu. Začátek spolupráce je v Los Angeles, v hlavním vzdělávacím centru. Tam získá kompletní školení, včetně všech provozních a finančních manuálů, marketingové materiály a podporu v průběhu podnikání.
Čtvrtek
08.12.2011
Mathnasium je mezinárodní síť vzdělávacích center specializujících se na výuku matematiky. Letos otevřela už 58 nových poboček.
 

Celý koncept vznikl před více než 35 lety v kalifornském Los Angeles. Jeho základem je učit děti a mládež matemiku takovým způsobem, aby je bavila. Výuková metoda školy Mathnasium spočívá v tom, že je matematika žákům vysvětlena tak, že jí rozumějí a dává jim smysl. Výukovou metodu vytvořil Larry Martinek, učitel matematiky z Los Angeles, který tento předmět vyučuje 40 let.

V současné době Mathnasium působí ve 22 státech, a to doslova po celém světě. Kromě USA nebo Kanady například v Bulharsku, Thajsku nebo Peru. „Rádi bychom náš koncept rozvíjeli po celém světě. Nejnověji jsme získali master franchisory pro Španělsko a Portugalsko,“ informuje Joe Novak, který má rozvoj franchisingu Mathanasium na starosti.

Zájemce o získání master franchisy zaplatí za licenci 200 tisíc dolarů a musí mít zkušenosti s řízením společnosti, ovládat aktivně angličtinu. Měl by mít zkušenosti se vzděláváním a současně dostatečný kapitál na rozvoj podnikání.