Zisk díky vzdělávání a inovacím

Postupný rozvoj / Franšízant Maple Bear například začít otevřením mateřské školy, pokud pak bude chtít, mí možnost otevřít základní nebo střední školu.
pondělí
12.06.2023
Školy Maple Bear vznikají díky franšíze po celém světě a využívají dobré pověsti kanadského vzdělávacího modelu. V Česku míří do největších měst.
 

Maple Bear je franšíza dvojjazyčných škol vyvinutá v Kanadě. Staví na tom, že svým studentům přináší to nejlepší z mezinárodně vysoce hodnoceného kanadského vzdělávacího systému s dvojjazyčným vzděláváním dětí na základě osvědčených osnov upravených pro potřeby regionu střední a východní Evropy. Děti jsou v těchto školách vedeny ke zvídavosti, sebedůvěře, samostatnosti, kreativitě a flexibilitě, učí se analyticky myslet a získávají znalosti a dovednosti, které je připraví na moderní život. mottem škol není učit angličtinu, ale učit anglicky.

Potenciální franšízant se připojuje k osvědčenému modelu s více než 15letou mezinárodní zkušeností a získává přístup k podrobným učebním osnovám i k silné pověsti a používání jména Maple Bear. Navíc tak mohou využít trendu, který lze ve střední a východní Evropě pozorovat. „V regionu roste poptávka po dvojjazyčném vzdělávání, kterou naše školy mohou ideálně uspokojit. Náš franšízový koncept se osvědčil díky úspěšnému zahájení činnosti v Bulharsku, Rumunsku, Srbsku, na Ukrajině a brzy i v Albánii,“ prozrazuje Yann Bidan, generální ředitel Maple Bear CEE.

Od prvních kroků až k maturitě

Střední a východní Evropa včetně České republiky a Slovenska je pro školy rozvíjejícím se trhem. V současné době má Maple Bear 10 škol, které jsou v provozu nebo v realizaci v jichž zmiňovaných východoevropských státech. V příštím desetiletí plánuje otevřít dalších 200 nových škol ve 22 zemích. Konkrétně Česká republika představuje pro Maple Bear důležitý trh, který má velký potenciál. Aktuálně tak poskytovatel licence hledá franšízanty, kteří chtějí založit dvojjazyčné školky a školy ve 3 největších městech.

Pořízením franšízové licence konceptu Maple Bear dostává franšízant komplexní balíček, nejde jen o získání licence k osnovám. Jde o přenos celého konceptu, strategií výuky, osnov a důležitého školení, které franšízant neabsolvuje jen na začátku spolupráce, ale průběžně po celou dobu jejího trvání. Licence Maple Bear umožňuje franšízantů otevřít všechny „formáty“ škol, od mateřských po střední školy. Není to však jeho povinností. 


Kvalita podle odborníků / Podle programu OECD pro mezinárodní hodnocení žáků (PISA) Kanada trvale předstihuje Spojené státy a Velkou Británii, často s výrazným náskokem. I na tom staví franšíza Maple Bear.