pondělí
22.11.2010
Rozhovor týdne s Mgr. Renatou Smolíkovou, obchodní ředitelkou MaxPraga s.r.o., franchisorem dámské módy značek Max Mara, Weekend Max Mara, Marina Rinaldi, Persona, Marella a iBlues.
 

Zastupujete na českém trhu významné oděvní značky. Které jsou pro franchisanta nejperspektivnější?
Největší prostor pro rozvoj mají značky Marella, Weekend Max Mara a Persona. Jsou to značky středně vyšší cílové skupiny. Oproti tomu Max Mara a Marina Rinaldi jsou na našem trhu vnímané jako luxusní, rozvíjí se pomaleji a tak je to správné, luxusní franchisa si na svého franchisanta počká. Velký potenciál má koncept Weekend Max Mara, nejprodávanější linie značky Max Mara se zaměřuje na módu pro volný čas v městském stylu. Velmi dobře, do několika linií je strukturovaná Marella, uspokojí potřeby klientky obléci se na různé příležitosti. Jde o nadčasovou módu, která je investicí. Mottem této značky je „co nejvyšší kvalita za přijatelnou cenu“.

Na českém trhu prozatím není Persona...
Potenciál značky Persona spočívá ve větším velikostním rozsahu, který začíná u klasických konfekčních velikostí a jde až do velikostí nadměrných, rovněž strukturovaných do více linií a stylů. Samostatný obchod by byl 1. franchisovým obchodem v ČR nebo SR.

Která města jsou vhodná pro vaše franchisy?
Jsou to větší města se 100 – 150.000 obyvateli. Zejména Praha, Brno, Bratislava, Košice a krajská města. Důležitá je kupní síla a bohužel ne každé město má tento potenciál.

Co oblékáte vy?
Musím přiznat, že naše obchody nabízejí tolik lákavého zboží, které přesně vyhovuje mému stylu, že se oblékám pouze do těchto značek. Miluji kabáty a kabelky Max Mara, úplety a šaty značek Marella a iBlues.