Značka dětského oblečení Coccodrillo má po celé Evropě více než 500 obchodů. Kromě středoevropských zemí, kde je nejaktivnější, se nachází rovněž v Rumunsku, Bulharsku či Portugalsku.
Úterý
24.04.2018
Polská franšíza s dětským textilem Coccodrillo se neustále rozrůstá i v ČR, kde hledá franšízanty ve městech s 25 tisíci obyvatel.
 

S ještě výhodnějšími podmínkami pro nové franšízanty vstoupila do letošního roku původně polská franšízová síť Coccodrillo, která má v ČR již 17 franšízových poboček. Výrobce a prodejce dětského textilu nabízí nenáročnou spolupráci, franšízanti neplatí žádné průběžné poplatky, zdarma dostávají například vypracovaný projekt na novou prodejnu. K získání franšízy Coccodrillo je tak potřeba pouze 350 tisíc korun, částka nově zahrnuje i stavbu a vybavení prodejny, které se tak stávají posléze majetkem franšízanta.

Franšízová síť Coccodrillo se i díky nízkým nákladům na provoz neustále rozšiřuje v celé Evropě, ale i v ČR. Letos otevřela značka již 3 nové prodejny ve městech Kroměříž, Olomouc a Uherský Brod, franšízu v Brně přestěhovala centrála na nové místo. "V tuto chvíli chystáme k otevření další 4 franšízové pobočky, na začátku června by měla začít veřejnosti sloužit například naše prodejna dětského textilu v Třebíči," říká obchodní manažerka pro ČR Renata Kubáňová. Nové franšízanty hledá značka ve městech o velikosti kolem 25 tisíc obyvatel a přednostně v těch, kde ještě Coccodrillo žádnou prodejnu nemá.

Za rok mají franšízanti zpět i vložené peníze

Při výběru lokality česká centrála svým franšízantům vždy pomáhá, a bere ohledy na stávající pobočky v okolí. Samotný výběr místa je ale na samotném franšízantovi, ideální jsou pro obchod opět velká obchodní centra. Při zařizování prodejny Coccodrillo o velikosti 70 čtverečních metrů musí podnikatel počítat s náklady kolem 350 tisíc korun, za které ale pořídí vše včetně prodejny a třeba pokladního systému. Průměrná návratnost počáteční investice je u současných franšíz asi jeden rok.

Výhodou konceptu je podle českého franšízora kromě finanční dostupnosti také pomoc regionálního poradce při otevření prodejny a pak i v průběhu působení, pomoc při rozvržení a expozice zboží, či bezplatné školení pro personál. Koncept nabízí i spolupráci formou shop-in-shop. Samostatné prodejny Coccodrillo jsou pak projektovány podle nejnovějších trendů. Spojují funkčnost s příjemným prostředím. Pro nejmenší zákazníky jsou v prodejnách připraveny hrací koutky, a kabinky pro potřeby dítěte.