Franšízanti pro větší města

Ověřená metoda / Kanadský vzdělávací systém se pravidelně umisťuje na předních příčkách v mezinárodním hodnocení studentů OECD PISA a je jedničkou mezi všemi anglicky mluvícími zeměmi na světě. Česká republika se umístila na 24. pozici aktuálním žebříčku PISA, který hodnotí schopnosti studentů v oblasti čtení, matematiky a vědy.
Středa
06.01.2021
Kanadský vzdělávací koncept Maple Bear vidí v Česku potenciál. Zájem o soukromé dvojjazyčné vzdělání zde totiž stoupá. Pro koho je to podnikatelská příležitost?
 

Celosvětová pandemie onemocnění COVID-19 zasáhla všechny oblasti našeho života, a to včetně vzdělávání školství. Upozornila na řadu nedostatků, se kterým se musí české veřejné školství co nejrychleji vypořádat, a zvýšila zájem rodičů o školy s vysokou úrovní výuky bez ohledu na to, zda je prezenční či distanční. To do velké míry nahrává soukromým školským zařízením vedeným zkušenými manažery, mezi něž patří i franšízové koncepty. Jedním z nich je i kanadský Maple Bear, který v tuzemsku aktuálně hledá franšízanty.

Tato síť působí v současné době ve 24 zemích světa a jejich počet má ambici nadále zvyšovat. Momentálně je v provozu 530 škol a školek, které nabízí dvojjazyčný kanadský systém vzdělání více než 41 tisícům dětí ve věku od 6 měsíců do 18 let. Během koronavirové krize zaznamenala síť Maple Bear zvýšený zájem o partnerství v zemích střední a východní Evropy. Po svém úspěšném vstupu do Bulharska, Rumunska, Albánie a Chorvatska, plánuje další expanzi do České republiky, Polska, na Ukrajinu a do dalších zemí během roku 2021.

„Česká republika je pro Maple Bear důležitým trhem, který má velký potenciál. Hledáme místní franšízanty, kteří chtějí založit do konce roku 2021 dvojjazyčné školky a školy ve 3 největších českých městech – Praze, Brně a Ostravě. Čeští rodiče často naráží na nedostatek kapacit ve školkách, a právě tam může Maple Bear pomoci,“ vysvětluje generální ředitel Maple Bear ve střední a východní Evropě Yann Biden s tím, že partnery této franšízy jsou obvykle podnikatelé v oblasti vzdělání, kteří chtějí nabídnout jednu z nejlepších vzdělávacích a výukových metodologií na světě. Franšízanty se však mohou stát současní majitelé soukromých škol, kteří chtějí diverzifikovat a obohatit svou nabídku.

Držitelé franšízových licencí se mohou spolehnout na podporu ze strany franšízora. Ten nabízí lokálním partnerům průběžnou akademickou podporu velkého týmu kanadských školitelů a Virtuálního kanadského akademického ředitele. Zároveň poskytuje lokální týmy, které pomáhají s operativou, marketingem a ekonomickým plánováním. Náklady spojené s počáteční investicí začínají na 45 tisících eur za licenční poplatek. Následné výdaje se mohou lišit zejména v závislosti na budově, zemi a rozsahu projektu, který chce franšízant realizovat. Je totiž na něm, zda se rozhodne otevřít jen mateřskou či základní školu, nebo se pustí do většího projektu a vybuduje je najednou.


Uvnitř systému / Školy a školky Maple Bear jsou v každé zemi registrovány jako lokální školy, které vyhovují místnímu vzdělávacímu systému a nabízejí zcela jasně definované místní učební plány ve spojení s kanadským programem a výukovými metodami.