V hledáčku máme krajská města

Ideální prostor / Nejvhodnější lokalitou je prostor ve větším městě, na frekventované ulici s vysokým počtem lokálně žijících lidí s prodejní plochou od 70 do 150 m2.
pondělí
05.07.2021
„Zájem o naše franšízové licence je momentálně vyšší než v minulých letech,“ prozrazuje Michal Syrovátko, business development manager konceptu Sklizeno.
 

Jak se franšízovému konceptu Sklizeno v současné době daří?
Po uvolnění omezujících opatření se nám podařilo všechny pobočky opět probudit k jejich všednímu životu. Na letní sezónu pro naše zákazníky spouštíme novinky jako například točenou zmrzlinu, točené prosecco nebo grilovací sety.

V březnu jste nám prozradil, že pozorujte zvýšený zájem o franšízové licence. Podařilo se Vám získat nové franšízové partnery? Můžeme se těšit na nové pobočky?
Zájem o franšízu Sklizeno, který jsme zaznamenali na začátku letošního roku, je stále vyšší než v minulých letech. Aktivně jednáme se zájemci o franšízové licence a snažíme se najít vhodné prostory pro nové prodejny.

O jaké lokality máte aktuálně největší zájem? Jsou nějaká města, kde Sklizeno ještě nefunguje a rádi byste to změnili?
Prodejny Sklizeno jsou především v Praze a Brně a rádi bychom rozšířili síť franšízových prodejen do krajských měst po celé České republice. Zaznamenáváme poptávku po našich prodejnách ze všech koutů České republiky a rádi bychom ji společně s novými franšízanty začali uspokojovat.

Zájemci o franšízu se mohou rozhodnout mezi dvěma formáty poboček, a to Shop nebo Shop & Eat. O jaký z nich je mezi uchazeči o licenci největší zájem? Čím si to vysvětlujete?
Mezi aktuálními zájemci o franšízu je větší zájem o jednodušší koncept Shop. Dle našeho názoru je to způsobeno především aktuální situací a nejistotou, zda opět nepřijde nějaká překážka, která by mohla ovlivnit možnosti otevření větší pobočky Shop&Eat včetně malého bistra. Dále je otevření pobočky bez místa k sezení variantou s nižšími náklady na vybavení.

Jaké jsou plány Sklizeno ohledně expanze v horizontu následujících 6 měsíců?
Do konce letošního roku bychom rádi do naší sítě přivítali nové pobočky v zajímavých lokalitách, abychom mohli stále lépe naplňovat naše předsevzetí, že přiblížíme kvalitní potraviny co nejvíce zákazníkům.


Vklad franšízanta / „Investice se pohybuje v rozmezí 2 až 3 mil. Kč. Konečná výše závisí na formátu, velikosti a umístění prodejny," upřesňuje Michal Syrovátko ze společnosti Sklizeno.