Dobrá lokalita je základ / Pobočka Poe Poe by se měla nacházet na frekventovaném míst, nejlépe v centru města, na náměstí, na pěší zóně, ve stanici metra, v obchodním centru či u zastávek MHD.
Středa
15.12.2021
Jednání s potenciálními franšízanty pokračují, nové pobočky Poe Poe by na sebe neměly nechat dlouho čekat.
 

V současné době na trhu funguje pod značkou Poe Poe 7 bister, celkem pět z nich je v rukách franšízantů. Ambicí sítě je i nadále růst, o čemž svědčí i nová, v pořadí druhá brněnská pobočky, jejíž otevření je v přípravě. Pomoci s tím by měla i nová úroveň konceptu, kterou vedení Poe Poe představí v průběhu ledna.

Stejně jako téměř všichni podnikatelé, i majitelé a franšízanti konceptu Poe Poe se museli vypořádat s problémy, které gastrobyznysu způsobila pandemie a s ní související vládní opatření. „Závádění různých restrikcí a omezování prodeje samozřejmě obchodu neprospívá. Je to však velmi individuální pobočka od pobočky a město od města se velmi liší. Pokles tržeb trochu brzdí fakt, že se aktuálně nacházíme v našem silném období, což vždy čtvrtý kvartál v roce je,“ říká Martin Kovářík, spolumajitel společnosti Industriale food, která za konceptem Poe Poe stojí.

Franšízoví partneři se mohli v těchto těžkých chvílích spolehnout na podporu ze strany franšízora. Faktem totiž je, že vliv opatření na byznys jednotlivých franšízantů byl opravdu velký. „Finanční ztrátu nám z části kompenzovaly poskytnuté dotace, ovšem velký problém nastal na trhu práce, kdy se velká část zaměstnanců musela přesunout do jiných odvětví a po znovuotevření ekonomiky nastal velký nedostatek zaměstnanců v našem oboru. Všichni franšízanti situaci ustáli, snažíme se je maximálně podporovat, ať již formou bezplatných konzultací, pravidelnou kontrolou poboček, snížením franšízových poplatků během omezení prodeje apod.,“ vysvětluje Martin Kovářík.

Rozšiřování sítě

Aktuálně se vedení konceptu zaměřuje na budování značky Poe Poe a také otevírání poboček na celém našem území. Kromě pardubického bistra jsou totiž zatím všechny na Moravě. Do hry se vrací také expanze sítě za hranice. Majitelé Poe Poe obnovují jednání se zahraničními investory z celé Evropy. Na nové trhy chce značka vstoupit prostřednictvím master-franšízové licence.

V Česku, jak již bylo řečeno, pro nové pobočky stále prostor je. Pro ty, kteří by si rádi splnili svůj sen o vlastním podnikání v oboru gastronomie, je dobrou zprávou, že zájemce o licenci Poe Poe nemusí mít s působením v této branži zkušenosti. Vše potřebné se naučí během školení, které v rámci franšízového balíčku franšízor poskytuje nejen franšízantům, ale i jejich zaměstnancům. Investice, která na franšízanty čeká, se odvíjí zejména od velikosti pobočky, kterou chce otevřít. Náklady na otevření provozovny včetně licenčního poplatku se pohybují od 2,5 do 5 milionů Kč.


Zaměřeno na kvalitu / Koncept Poe Poe je založen na produktech vlastní výroby za pomocí nejmodernější fast food technologie. Ruční práce zaměstnanců je minimální, díky čemuž může franšízor zajistit stálou kvalitu produktu, který tak není závislý na lidském faktoru.

Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015