Příležitost pro jazykovky i jednotlivce

Konkurence v rámci sítě / Každé město má omezený počet licencí DME, nebo exkluzivitu pro jednoho partnera, čímž je zachována jedinečnost a územní exkluzivita. Partneři si tak vzájemně nekonkurují.
pondělí
01.08.2022
Společnosti zaměřené na vzdělávání často ke své expanzi volí cestu franšízingu. Jak složité je rozjet byznys a získat licenci pro výuku jazyků Direct Method for English?
 

Franšíza Direct Method for English (DME), za kterou stojí Empire The Know How Institute, působí na tuzemském trhu od roku 2004. Za tu dobu se jí podařilo proniknout do větších i menších měst naší republiky.  S nabídkou franšízových licencí oslovuje vedení sítě nejčastěji již existující školy v regionech, ve kterých doposud nemá tento franšízový systém zastoupení. Další skupinu potenciálních franšízantů pak tvoří lektoři-živnostníci, kteří již mají s výukou angličtiny nějaké zkušenosti a dospěli k názoru, že by se chtěli postavit na vlastní nohy a rozjet své podnikání se zkušeným partnerem v zádech, který jim poskytne know-how, a tím jim ulehčí rozjezd svého byznysu

Jednorázový poplatek, se kterým zájemce o podnikání s licencí DME musí počítat, činí 15 až 20 tisíc korun a je určen na vstupní školení. Roční licenční poplatek se pak pohybuje od 10 do 40 tisíc korun podle regionu působení. Jak již bylo řečeno, franšízovým partnerům se daří nejen ve velkých městech jako Praha, Brno nebo Zlín, ale své klienty si nachází i v těch menších. Metodou DME tak franšízanti vyučují i ve městech jako Valašské Klobouky, Třebíč nebo Strakonice.

Při výběru toho správného franšízanta je pro centrálu DME klíčová jeho angažovanost a drive v byznysu. Je totiž důležité, aby v čele „pobočky“ stál člověk, kterému na jejím úspěchu záleží a ví, jak ho dosáhnout. Velkou výhodou pak je, pokud má uchazeč o franšízovou licenci praxi v oblasti vzdělávání. Rozhodně to však není podmínkou. Cílem společnosti tak není rychle najít mnoho franšízových partnerů. Jde spíše cestou kvality. Chce tak zahájit spolupráci s kvalitními franšízanty, kteří se podnikání s Direct Method for English budou věnovat naplno. Co se týče vlastností, které poskytovatel franšízy od svých budoucích franšízantů očekává, jde zejména o obchodní drive, chuť podnikat právě v oblasti vzdělávání, vysoká úroveň jazyka, který lektor učí, pedagogické nadání a samozřejmě nadšení pro DME. 


Originální materiály / Velkou roli při výuce metodou Direct Method for English hrají exkluzivně vytvořené učebnice, k nimž franšízant po zahájení spolupráce získá přístup. Koupit je mimo licenční systém není možné.