Dobré recenze jsou nejlepší reklama

Dobré recenze znají i v Bankoku / První franšíza na míru vznikla až v Thajsku díky dobrému hodnocení Chocafé u veřejnosti.
pondělí
26.02.2024
Chocafé je kavárna, kde proudí především belgická čokoláda. Co tento koncept nabízí franšízantům nám v rozhovoru přiblíží zakladatel značky Jan Novák.
 

Jak byste přiblížil myšlenku svého podniku?

Nabídnout zákazníkům originální a velmi kvalitní sortiment, podpořený prvotřídním servisem. K tomu zároveň pružně reagovat na trh, který se neustále vyvíjí. V čem je to zajímavé pro potenciální franšízanty? Originální sortiment, minimální ztrátovost, rychlá návratnost vstupní investice, vynikající marže napříč sortimentem po celý rok je dlouhodobě velmi příjemný profit.

Jak franšízová spolupráce s vámi probíhá?

Buď nabízíme klasickou formu spolupráce nebo i individuálně, dle situace. Vždy se snažíme vymyslet co nejlepší možné řešení. Nedávno jsme například zrealizovali naši franšízovou pobočku v Thajsku, v jeho hlavním městě Bangkoku. Byli to lidé zcela bez zkušeností v našem oboru, ale nadšení a chuť se učit od nás. Po úspěšné realizaci a dokončení jejich provozovny, na které jsme se významně podíleli, jsme na místě proškolili jejich tým a nyní za sebou mají úspěšné první měsíce jejich činnosti.

Kde vidíte prostor pro další franšízy v Česku?

Obecně se dá říci, že kavárna se hodí do místa s minimálně 30 000 obyvateli, ale stejně tak může franšízant vědět o místě, kde je vysoká frekvence návštěvníků a dobrá možnost posezení chybí. Koncept je poměrně variabilní. Určitě jsou atraktivní místa u turistických cílů, jako jsou různé zámky, centra historických měst, nákupní centra a podobně. Může vyhovovat i někomu, kdo si pořídí food truck a podle sezóny se pohybuje na frekventovaných místech či trzích.

Musí mít franšízant pouze zboží od Chocafé?

Abychom se zaručili za to, že náš koncept bude funkční a rentabilní, je možné mít maximálně 5 až 10 % svého zboží, které však musí být dopředu schválené franšízorem.

Co vám přivádí nejvíce zákazníků?

Umístění kavárny, náš komplexní servis a originální sortiment. Zároveň po celou dobu sbíráme vynikající recenze na všech důležitých portálech gastronomie a sociálních sítích. Na tuto skvělou pověst může navázat i franšízant.

Jak si nyní stojíte ekonomicky?

Do začátku pandemie jsme každý rok rostli o zhruba 20 %. Oproti určitému poklesu za doby pandemie, krátce na to vystřídané obavami z války, kombinované s velkým zvyšováním cen ve všech oblastech, jsme v posledním kvartále vyrostli opět o více než 20 %. K tomu jsme letos od února zavedli i snídaně. Nejen díky nim to vypadá, že nadále budeme pokračovat v růstu.


Jan Novák, zakladatel Chocafé / „Kavárna Chocafé nabízí spoustu variací s kvalitní belgickou čokoládou. Franšízant tak získá originální sortiment vlastní výroby se zajímavými maržemi a minimálními ztrátami."

Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015