Velká ryba ve franšízové síti
Fastfoodové řetězce jsou v Česku stále na vzestupu a v oblasti burgerů, stripsů a wrapů je tu kvetoucí konkurence. Ve světě je ale nabídka ještě o něco pestřejší a mezi legendární jídla „z ulice“ určitě patří fish&chips. Potenciál u nás určitě má franšíza Harry Ramsden´s, která na náš trh přichází s více než 30 lety franšízových zkušeností na národní i mezinárodní úrovni. Ve Velké Británii patří díky 84 vlastním i franšízovým restauracím mezi velmi známé značky. Její historie je opravdu úctyhodná. Založena byla roku 1928 a může se pochlubit vlastním tajným receptem, který značku provází už od začátku. Další důležitou vlastností je kvalita surovin – všechny ryby mají certifikaci PSC, což znamená, že pocházejí z dobře spravovaných a udržitelných zdrojů.
„V Česku nyní hledáme především Multi-unit franšízanta, který dostane exkluzivitu pro spádové oblasti, nebo Master-franšízanta, který získá exkluzivitu pro celou ČR s možností poskytovat další sublicence na provozovny jednotlivým franšízantům. Budoucí franšízový partner bude mít velkou podporou centrály, včetně kvalitní přípravy na zahájení aktivit,“ říká k novým možnostem spolupráce Aleš Tulpa, ze společnosti AVEX systems, která značku na našem trhu exkluzivně zastupuje. Samotné franšízy mohou mít několik podob obsluhy i provozu. Franšízanti si mohou zvolit klasickou restauraci ve spojení s take away, pobočku se zaměřením na rychlý servis, mobilní prodej mimo kamennou provozovnu a samozřejmě je možné koncept rozšířit o doručovací služby. Pro všechny tyto varianty má franšízor nastavený model fungování.
PŘEČTI ČLÁNKY
Nostalgie za socialistickou érou lidi baví nejen v kinematografii a designu, ale také v jídle a pití. Jak z toho udělat úspěšný franšízový model objevilo polské Ministerstvo sledě a vodky.
Franšízová síť nabízí zdravější alternativu v oblasti fast foodu už bezmála dvacet let. Na inovacích se aktivně podílí i franšízanti.
Franšízy s „jídlem do ruky“ musí rychle reagovat na zákaznické trendy. Ty nám přiblíží manažerka pro rozvoj franšízové sítě Bageterie Boulevard a 360Pizza Markéta Krejčíková.
„Franšízová síť kaváren CrossCafe umí pomoci těm, kteří chtějí začít kavárenský byznys,“ říká ředitel společnosti Mgr. David Štangler.
Franšízová síť Banh-mi-ba ve stylu fast casual sází na oblibu vietnamských baget. Kde má tento byznys další potenciál?
Nejčtenější
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Další franšíza vstoupí do konkurence amerických fastfoodových značek a první pobočka vznikne v Praze. Co nového se dá do byznysu s burgery přinést?
Hladká kůže bez chloupků a nedostatků se stále nosí. Aby taková pokožka i zůstala, je potřeba procedury opakovat. Přesně na tom stojí byznys model DepilConcept.
„Naše franšízy vedou většinou ženy, které jsou aktivní a motivované dosahovat výsledků vlastními silami,“ říká manažerka Helen Doron English Barbora Tošenovská.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Subway vidí potenciál na benzinkách
a
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...