Kávová kultura se šíří rychle, kavárnám se daří

Pondělí
29.03.2010
O kávové kultuře jsme si pro FranchisingINFO.cz povídali s držitelem licence pro čtyři země střední Evropy, jednoho z největších kavárenských řetězců v Evropě, Coffeeshop Company Pavlom Jakubcem
 

Kolik kaváren patří celkem do franšízové sítě Coffeeshop Company a kolik je těch vašich?
Po světě je přes 200 kaváren. V Polsku, Česku, Maďarsku a na Slovensku má síť 39 provozoven. Přestože byl loňský rok pro ekonomiku nejen v regionu slabší, podařilo se nám zvýšit počet provozoven téměř o pětinu, což považujeme za úspěch. V Česku loni Coffeeshop Company otevřela 2 kavárny, a celkem jich má 7.

Jaké máte plány do budoucna?
Letos plánuje řetězec otevřít v Česku zhruba 3 kavárny a dostat se tak na 10 provozoven. Nejvyšší nárůsty tržeb jsme zaznamenali právě v Česku. Zájem o franšízové licence je nejsilnější na Slovensku a v Polsku. V České republice chce být Coffeeshop Company v horizontu dvou až tří let trojkou, čtyřkou na trhu.

Na Slovensku je řetězec již nyní největší kavárenskou sítí, stejně tak v Maďarsku. Síť působí také v Polsku, kde ale očekává pomalejší rozvoj.

V Česku buduje síť kaváren od konce roku 2007. V současné době provozuje sedm kaváren, po dvou v Liberci a v Praze, po jedné pak v Plzni, Ostravě a Jihlavě. Atmosféra kaváren navazuje na vídeňskou tradici podávání kávy spojenou s novými trendy přípravy kávových specialit. Společnost Tizia, vlastník licence, plánuje další dlouhodobý rozvoj v České republice.


Populární na fóru

Prodej podniku - nápadu

Jukněte na www.gastroreality.cz tam můžete vaši nabídku inzerovat. Je to portál zaměřený na prodej gastrorealit

3 komentář(e)
posledni 04.09.2018
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

3 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

3 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014