Společnost Expense Reduction Analysts získala oblastního developera pro ČR

pondělí
18.07.2011
Stal se jím Jiří Rybár, který začíná budovat franchisovou síť poradců specializujících se na snižování provozních nákladů.
 

Co je to ERA?
Expense Reduction Analysts (ERA) je největší poradenskou společností na světě specializující se na snižování provozních nákladů, které nejsou ve vztahu k základním činnostem firmy. Franchisová síť poradců ERA v současné době zahrnuje na 700 konzultantů ve 30 zemích světa.

Jaké máte plány v ČR a SR?
Obchodní plán je stanoven na pět let. Během této doby chceme získat 12 konzultantů, kteří budou plnit roli franchisantů. Výhodou je, že nejsme limitováni hranicemi České republiky, ale služby budeme moci uplatnit také ve všech dalších státech Evropy, kromě Velké Británie. V praxi to vypadá tak, že franchisanti jsou najímáni svými kolegy na projekty v rámci České republiky i celé Evropy. Druhá možnost je, že uplatní své služby v České republice i na Slovensku, protože jsme získali mandát pro klienty, kteří působí také na Slovensku.

V čem tkví přidaná hodnota konceptu?
Jedinečnost naší nabídky spočívá v rozsahu oblastí, v nichž jsme schopni identifikovat úspory. Nespornou konkurenční výhodou je princip našeho odměňování, který se odvíjí od dosažených výsledků. Provize pak spočívá v tom, že se s klientem rozdělíme o realizované úspory. Klienti zejména oceňují to, že jsme s nimi v kontaktu po dobu minimálně dvou let a průběžně monitorujeme podmínky nákupu služeb. Svou přítomností vlastně garantujeme, že obchodní podmínky v dané kvalitě a ceně zůstanou nezměněné. Naší vizitkou je, že od roku 1992 společnost zrealizovala více než 14.000 projektů a snížila tak svým klientům režijní náklady v průměru o 19,7 %. V Evropě se v průběhu roku 2010 podařilo dosáhnout úspor v průměru 20,3 %.