Waf-Waf chce letos dosáhnout 20 poboček

Variabilní velikost provozu / Franšízanti mohou zvolit ze tří typů poboček: v obchodním centru na ploše od 80 m2 nebo otevřít ve městě high street koncept od 60 m2 či nejmenší typ stand koncept od 20 m2.
Úterý
13.02.2024
„Počty franšíz s vaflemi, palačinkami a lívanci rostou. Nyní cílíme na všechna krajská města“, říkají franšízoři Elvis Osmanović a Dino Pekez.
 

Představíte své nejbližší plány se značkou Waf-Waf?  

Nyní se soustředíme především na otevření nových poboček ve všech krajských městech republiky. Také cílíme i na master franšízanty v dalších státech, kde by měli zájem o náš originální koncept. Soustředíme se i na digitalizaci a akvizici prodejních kanálů pro nové balené produkty pod značkou Waf-Waf a prodej merchandise či doplňků s logem Waf-Waf. 

Kolik je nyní poboček a kolik franšízantů?

Aktuálně je v provozu 6 poboček Waf-Waf s tím, že ve fázi stavebního nebo přípravného řízení je hned dalších 5 lokalit. Během několika málo měsíců se tak síť dostane na současný dvojnásobek. Po dokončení již rozplánovaných provozoven bude hned 8 franšízových poboček. 

Jak se vyvíjí franšízová síť a kde vidíte největší prostor pro další provozy?

V roce 2023 jsme u franšízantů zaznamenali zvýšený zájem o značku Waf-Waf. Povedlo se tak otevřít hned 3 franšízové provozy a získat dalších 4-6 lokalit, které jsou již v procesu stavebního řízení či ve fázi výstavby. Už krátce po začátku roku 2024 evidujeme stále větší zájem o to mít vlastní pobočku Waf-Waf, a to nejen z Česka. Věříme, že by se síť mohla ke konci roku rozrůst na více než 20 provozoven, ať už v rámci Česka nebo i mimo náš stát. 

Představíte profesní i osobní předpoklady, které by měl mít zájemce o vlastní franšízu?

Pro franšízu Waf-Waf je zapotřebí osoba, která by se konceptu chtěla plně věnovat. Anebo musí mít manažera, která by obsáhl všechny nutné práce pro starost o chod samotné pobočky. Zkušenosti z gastronomie nejsou nutné, ale samozřejmě vítané, protože zájemci usnadní celkové vnímaní tohoto oboru při otevření vlastní pobočky. Pokud by franšízant nedisponoval dostatečnými zkušenostmi, můžeme mu nabídnout i již fungující a zajetou pobočku Waf-Waf v Praze.

Jak dlouhý čas je od rozhodnutí k otevření?

Vše záleží vždy na konkrétní lokalitě a samotné připravenosti prostor. Pokud je prostor již předem připraven, může se jednat pouze o 2-3 měsíce. V případě nutnosti stavebního povolení či rekolaudace pak záleží spíše na úřadech v místě. My jako franšízor jsme schopni pobočku vybavit do měsíce od zpracování návrhu designu. 

Prozradíte, jaká je návratnost vstupní investice a ziskovost pobočky?

Průměrná návratnost se liší v závislosti na výše investice a konkrétní lokalitě. Nicméně můžeme sdělit, že v případě vstupní investice mezi 2,5 - 3,5 mil. Kč se návratnost v průměru pohybuje 16 až 26 měsíců. 


Franšízoři Waf-Waf Elvis Osmanović a Dino Pekez / „Při vstupní investici mezi 2,5 - 3,5 mil. Kč se návratnost pohybuje v rozmezí 16 až 26 měsíců."

Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015