Už 20 let na českém trhu

Loni navštívilo české restaurace McDonald´s téměř 62 milionů zákazníků. Za uplynulých 20 let bezmála 690 milionů.
Středa
21.03.2012
Fastfoodový řetězec McDonald´s bude mít v Česku brzy 90 restaurací. Z nich 60 procent provozují franchisanti.
 

Úterý 20. března 2012 bylo pro společnost McDonald´s významným dnem. Právě ten den před 20 lety byla v pražské Vodičkově ulici otevřena první pobočka světoznámého fastfoodového řetězce. Za tu dobu McDonald´s otevřel 87 poboček, další tři se otevírají v těchto dnech. Jubilejní devadesátá restaurace bude zprovozněna v obchodním centru Avion v Ostravě. Patřit bude franchisantovi. A to ne ledajakému. Bude to první franchisant druhé generace (více informací v pondělním Rozhovoru týdne s Ivo Lamichem, manažerem z oddělení franchisingu McDonald´s).

Rozvoj sítě za pomoci franchisingu je pro společnost McDonald´s zásadní. V současnosti s firmou spolupracuje už 18 franchisantů a po otevření restaurace v Ostravě v Avionu jich bude 19. Mnozí z nich pro McDonald´s pracují mnoho let. Smlouvy se často podepisují i na 20 let, což pomáhá síť kontinuálně rozvíjet. A to se projevuje i na rostoucích tržbách celé společnosti.

Ty loni činily bezmála čtyři miliardy korun. To je o 200 milionů více než v roce 2010. Podle generálního ředitele McDonald´s ČR/SR Radka Janalíka jsou čísla důkazem, že společnost roste navzdory nepříznivé ekonomické situaci. "Neustále se snažíme inovovat naše produktové portfolio a modernizovat jednotlivé restaurace. V loňském roce jsme investovali do modernizace stávajících restaurací a otevření nových provozoven téměř 300 milionů korun," dodává Janalík.


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

2 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

2 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014