McDonald´s zavádí číšníky

McDonald´s se po dvouleté krizi nachází v optimistickém období. Jeho tržby v posledních 3 měsících vzrostly o 1,3%.
Čtvrtek
12.01.2017
Franšízový gigant se mění. V USA budou v pobočkách obsluhovat u stolů číšníci, trend by měl časem dorazit i do Česka.
 

Náš zákazník, náš pán. V souladu s přáním hostů se vedení fastfoodového gigantu McDonald´s rozhodlo zavést ve všech svých amerických pobočkách číšníky. Zákazníci si stejně jako dosud budou jídlo objednávat u samoobslužných panelů nebo u kasy, ke stolu jim ovšem objednávku doručí číšník. Tato převratná změna se bude týkat 14 tisíc provozoven ve Spojených státech, souhlasit s ní museli všichni franšízanti, kterých je 13 tisíc.

"Zákazníci jsou stále náročnější a naše podnikání musí odpovídat jejich požadavkům," vysvětlil novinku generální ředitel McDonald´s Steve Easterbrook. Číšníky obsluhující zákazníky u stolů dosud mělo pouze 500 podniků v USA (v New Yorku, na Floridě a v Jižní Karolíně), používalo je také na 2 600 restaurací se slavným žlutým logem v Kanadě, Francii a Číně. Zavést tuto službu i v dalších restauracích populární sítě rychlého občerstvení umožnily inovativní technologie jako je právě samoobslužný pult, kde si lze jídlo vybrat a objednat na dotykovém panelu.

Díky němu se výrazně urychlí proces objednávání a měl by se také snížit tlak a požadavky na pracovníky za pultem. Podle pilotní studie obsluhu u stolu uvítaly především rodiny s dětmi, které tvoří současně největší skupinu zákazníků McDonald´s. Trend ve zlepšování služeb by měl postupem času dorazit i do českých poboček McDonald´s. "Přesný termín vám teď neřeknu, ale obsluha u stolů je součástí nového přístupu k zákazníkům, který chce naše firma vyznávat. Lze proto očekávat, že se číšníci a servírky objeví postupem času i v českých restauracích," uvedl exkluzivně pro Franchising.cz franžízový manažer McDonald´s v ČR Radim Foltýn.

Příští rok se McDonald´s bude snažit zavést také možnost objednávky a placení přes mobilní telefon. Nabídku jídel by měly obohatit další speciality jako Gourmet hamburger - bude mít kvalitnější maso nežli běžné hamburgery, a k tomu neobvyklé doplňky jako je omáčka guacamole, slanina, javorový sirup či hořčice. McDonald´s se nachází v optimistickém období. Jeho tržby v posledních 3 měsících vzrostly o 1,3%.


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

2 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

2 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014