Historický risk McDonald’s

McDonald’s se poprvé angažoval při organizování Olympijských her v roce 1968 v Mexiku. S MOV měl původně podepsaný kontrakt až do Tokia 2020, ale končí o tři roky dříve. Současně zahájil testovací prodej burgerů z čerstvého masa.
Pátek
23.06.2017
McDonald’s začne nabízet čerstvé hovězí. Riskuje tak další ztrátu hostů? Zároveň končí po 40 letech se sponzoringem Olympijských her.
 

Nabídku franšízové sítě McDonald’s by měl příští rok obohatit burger z čerstvého hovězího, a nikoliv mraženého masa. Čtvrt libry vážící čerstvé mleté a smažené maso v housce je součástí strategie, která má přinést do fastofoodů kvalitnější a hodnotnější potraviny než bývalo dosud zvykem. Jak ovšem uvádí například agentura Reuters, zákazníci nejsou testovacím prodejem čerstvých hamburgerů nijak zvlášť nadšeni.

Na jídlo totiž musí déle čekat, což je pro restaurace rychlého občerstvení, které se poslední roky soustředily právě na co nejrychlejší obsluhu, velmi riskantní krok. Hledání kompromisu mezi časem a kvalitou jídla se gastromickému gigantu nemusí vyplatit. Čerstvé burgery by přitom měly být v nabídce všech amerických poboček již od začátku roku 2018 - a právě tam tvoří 70 % klientely každodennní strávníci, pro které je rychlost obsluhy a úspora času naprostou prioritou.

Každou vteřinu odejde jeden host

Každá vteřina se přitom při práci obsluhy v McDonald’s měří, a každá navíc znamená odchod dalších spěchajících hostů. Společnost sice údaje nezveřejňuje, nicméně podle nejmenovaných zdrojů se za poslední rok čas na obsluhu jednoho klienta značně navýšil. Důvodem je i fakt, že se nově připravují až po objednání. Hamburgery v prodejích McDonald’s globálně představují v USA necelou čtvrtinu, a jejich čerstvá alternativa je další pokusem nového generálního ředitele Stevea Easterbrooka o modernizace více než 60 let starého občerstvovacího řetězce. A trendy velí co možná nejvyšší kvalitu, s níž samozřejmě souvisí i čerstvost surovin.

Současně vedení McDonald’s oznámilo, že ukončilo po vzájemné dohodě letitou spolupráci s Mezinárodním olympijským výborem (MOV) po "přehodnocení všech aspektů podnikání". McDonald’s se nyní podle vyjádření šéfky globálního marketingu Silvie Lagnado hodlá soustředit na jiné obchodní cíle. Společnost sponzorovala MOV od roku 1976 a byla jedním z třinácti hlavních partnerů. Původně měla podepsaný kontrakt také pro Tokio 2020. Konkrétní důvody předčasného vypovězení smlouvy ani jedna ze stran neoznámila.


Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015